Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '16

 
Kategori
Siyaset
 

MHP’nin iç sorunu mu?

MHP’nin iç sorunu mu?
 

MHP


- Bu sessizliğiniz ürkütücü!

- Niyet ‘HAYIR!’, akibet ‘HAYIR!’

- Nasıl? ‘HAYIRLI OLACAK’ anlamında mı? ‘ONAYLANMAYACAK’ anlamında mı? Konuşun arkadaşlar! HOŞBEŞ ÇAYEVİ’ mizin sakinleri olarak, bir süredir konuşmaktan çok dinlemeyi yeğler oldunuz. Bir şeyler oluyor ANKARA’ da… Konuşun…

- Koskoca MHP tabanı KONUŞMUYOR, DÜŞÜNÜYOR ya, biz de ‘ONLAR NE DÜŞÜNÜYOR ACABA?’ diye düşünüyoruz.

- Sizin duyamıyor olmanız onların konuşmadığı anlamına gelmez.

- Bir şeyler biliyor olmalısın… Anlat dostum, bilelim, tartışalım.

Duraladı, yutkundu, sordu…

- Benim CHP’ li olduğumdan kuşkusu olan var mı?

- . . .

- Yok… Peki… Onur duydum kuşkusuz inancınızdan… Ama bilesiniz ki, inanamayacağınız kadar çok içten ATATÜRKÇÜ, CUMHURİYETÇİ, YURTSEVER, DEMOKRAT, özde -partisi dışında- benden farklı bağlılığı, inancı olmayan MHP’ li arkadaşlarım var. ONLARI DİNLEME ŞANSIM OLDU.

- ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA NE DİYORLAR?

- En çok sordukları, konuştukları şu; ‘’Şu anda TÜRKİYE’ de İYİ BİR TEK ŞEY var mı? Yasal ya da değil, halen tek kişi tarafından yönetilen ülkemize TEK ADAMLIKsistemi gelirse, kalıcı olacak bu yönetimle bu durumdan farklı şeyler olması mümkün mü?’’

- BAŞKA?

- ‘’Yıllardır ne söylediyse tersini yapanların, referandum ve ardından gelecek seçim öncesinde yapacak ve söyleyecek olduğu ‘İYİ’ şeyler gerçekleşir mi? Güvenilir mi?’’

- BAŞKA?

- ‘’Genel Başkan’ ımız ne yapmak istiyor?’’ En çok sorulan da bu… BAZILARI ‘’Vardır bir stratejisi, iktidar oyunlarını yemeyecek kadar deneyimlidir. Boyun eğmez. Öyle bir ‘KENDİ OYUNU’ vardır ki, sonunda ortaya koyar… Bu öyle bir sona gider ki, AKPNİN SONUDYP’ nin, ANAP’ ın sonu gibi olur ve sağı artık bir tek MHPtoparlar.’’ BAZILARI İSE ‘’MHP’ nin bu günkü yönetiminin hiçbir oyunu olamaz. Genel başkan büyük bir olasılıkla kıskaçta; kendisi aleyhine öyle bir dosya vardır ki AKP’ nin elinde, her düdük çaldığında istenene boyun eğmek zorunda kalmaktadır.’’ Bu son düşünceyi taşıyanlar epeyce çoğunlukta.

- BAŞKA?

- Neler düşünüyor olurlarsa olsunlar, TABAN OLARAK, bir şeyler olacağına, TEK ADAMrejimine MHP’ nin asla yol vermeyeceğine inanıyorlar. BEKLİYORLAR… Vekiller mecliste özgür iradeleriyle oy kullanamayıp ‘EVET’ vererek 330 sayısına ulaşılmasını sağlasalar bile, sandığa gidildiğinde ‘HAYIR’ diyerek MACERAYA SON VERECEKLERİNİ SÖYLÜYORLAR.

- İşte, OYUNUN O PERDESİNE GELİNİRSE, oyun olmaktan çıkar, gerçekleşmesini hiçbir şey engelleyemez. Toplam seçmen sayısının yalnızca %37.7 sini almasına karşın %52 oyla seçilmiş olmanın yolunu nasıl ayar ettilerse, bu kez de benzeri yollarla benzeri sonucu sağlarlar.

- Sayalım ki gerçekleşti, seçimler sonucunda, aslında hangi iyi şeylerin olacağı konusunda hiçbir AKP’ linin bile kestiremediği SİSTEM geldi, MHP nin hangi durumda olabileceğini düşünüyorlar?

- SAYIN GENEL BAŞKANLARINA BİR MASA VERİLMİŞ AMA MHP DİYE BİR PARTİ KALMAMIŞ OLACAĞINI BİLİYORLAR. Biliyor ama bunu kendi aralarında bile sözcüklere yüklemiyorlar.

Bir süre sessizlik oldu… Taa köşedeki bir katılımcı sıkıntıyla kıpırdadı…

- Arkadaşlar, MHP’ nin iç sorunları neden bizim gündemimizde?

- Bu konu MHP’ nin iç sorunu, CHP’ nin dış sorunu değil; yıkılmakta olan ‘ATATÜRK ilkelerine bağlı CUMHURİYET’ bağlısı HER VATANSEVER İNSANIN SORUNU.

Kalktı, çıktı gitti… Ürkütücü sessizlik yine çöktü HOŞBEŞ ÇAYEVİ’ ne…

Özcan ÇELTİK

02.12.2016 

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..