Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Mide Balonu ile tedavi

Mide Balonu ile tedavi
 

Mide Balonu ile Tedavi


Obezite hastalığı veya morbid obezite hastalığından mustarip kişilerin en önemli yakınmaları açlık hislerinin giderilememesidir. Obezite hastaları, sık sık ve çok  yemek yemektedirler. Birçok hasta tedaviye karar vermeden önce genellikle birçok diyet uygulamış ancak başarılı olamamıştır. Ya diyet tamamlanamamıştır ya da kilo kaybı sağlamada başarı elde edilememiştir. Obezite hastaları için, bu açlık duygusunu kontrol etmeleri gerekliliği sağlanmalıdır. Tokluk hislerinin devamı için bir desteğe ihtiyaç duymaktadırlar. Burada da devreye mide balonu girmektedir.

Mide Balonu Nedir?

Endoskopi yöntemiyle mideyle yerleştirilen, silikon elastomer bir yapıdaki şişirilebilen plastik küreye mide balonu denilmektedir.

Mide Balonu Zayıflamayı Nasıl Sağlar?

Mide içinde hacim oluşturarak, midenin etkin hacmini azaltır. Bu da, obezite hastalarının mide balonu yöntemi uygulandıktan sonra küçük porsiyonlar yiyerek daha çabuk doymalarını sağlar.

Mide Balonun Çeşitleri Var Mıdır?

Mide balonu birçok farklı şekilde piyasada bulunabilir. Mide balonlarının hava ya da sıvı şekilde şişirilebilen türleri vardır.

Mide Balonu Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

Kilosu normal kabul edilen kilodan fazla olan herkese mide balonu yerleştirilebilir. Mide balonundan en sık yararlanan hastalar ise vücut kitle indeksi 40'ı geçmeyen ve başka hastalığı olmayanlar, vücut kitle indeksleri 40'tan fazla olup cerrahi müdahale tercih etmeyen hastalar, vücut kitle indeksi 50'den fazla olan süper obez sınıfına giren ve ameliyat öncesi kilo vermesi gereken hastalarda mide balonu yerleştirmesi yapılabilir. ''Duodenojejunal Bypass'' başlıklı yazımda duodenojejunal bypass ameliyatı ile ilgili bilgi vermeye çalıştım.

Mide Balonu İle Ne Kadar Kilo Vaerilebilir?

Mide Balonu yerleştirmesi yaklaşık 6 aylık bir zaman dilimi içerisinde hastaya, yaklaşık olarak 8 ile 16 kilo arasında bir kilo kaybı sağlayabilir. Bu ameliyatsız bir zayıflama yöntemidir. Mide balonu ile kilo vermenin önemli şartları vardır. Bunlardan biri muhakkak bir destek programı içerisinde bu yöntemi uygulamaktır. Yalnızca mide balonu, istenilen sağlıklı kiloya ulaşılmasını sağlamakta yetersizdir. Bu konuda diyet ve egzersiz programları da uygulanarak, doğru beslenme ile gerçekleştirilebilir.

 

Dr. Tuğrul Demirel

www.tugruldemirel.com

 
Toplam blog
: 37
: 3311
Kayıt tarihi
: 11.02.14
 
 

1999 Yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı mesleki eğitimini, fakülteden sonra yine İstanb..