Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Milletvekili maaş zamları utanç vericidir

Milletvekili maaş zamları utanç vericidir
 

SAYIN VEKİLLERİMİZ


TBMM lisinde 2012 mali yılı bütçe kanun tasarısı görüşülürken pek çok konuda iktidar ile muhalefet arasında tartışmalar yaşandı ve bizler de tv ekranlarında bunları izledik.

Ne var ki, emekli vekiller ve TBMM lisinde çalışan milletvekili danışmanları ve sair personele yapılan zamlar gayet sessiz sedasız meclisten geçti ve kimsenin gıkı bile çıkmadı.

Demek oluyor ki, söz konusu müşterek menfaatler  olunca akan sular duruyor. İktidar ve muhalefet çok rahat anlaşabiliyorlar.

El insaf demek istiyorum. Bir milletvekili danışmanının aylığını 4700 (dörtbin yediyüz) liraya çıkaran vekiller hangı akla hizmet ediyorlar. Biz hangi ülkede yaşıyoruz ki böyle bir maaş ayrıcalığı yapılabiliyor.?

Bendeniz 33 yıl devlet memurluğu yapmış dört yıllık üniversite mezunu ve 1.derece 4. kademesinden emekli olmuş birisiyim.  Bir milletvekilinin veya milletvekili danışmanının ihtiyaçları kadar da ihtiyaçlarım vardır.

Peki benim aldığım emekli aylığı ne kadardır hiç merak eden yok. Ben 1350 lira emekli aylığı alıyorum. Bizler bu ülkenin zencileri değiliz. Devletin parası yoksa herkese yok olsun. Ama varsa bizim bu paralardan almamız gereken pay bu mudur?

Emekli vekile var, emekli eski bakanlara başbakanlara devlet adamlarına var ama bizlere yok. Bu nasıl bir adalettir. Hangi vicdandır ki böyle bir adaleti hazmedebiliyor?

Gelir dağılımındaki adaletsizliği her gün eleştirip bunun düzeltilmesini isterken yeniden mevcut adaletsizliklere yenilerinin eklenmesinden bu kararları alanlar utanmıyorlar mı?

Bu eşitsizlikler ülkemizi nereye taşıyacaktır.? Hangi beklentiler bu kararların alınmasında etkili olmaktadır. Bütün bunların mantığını anlamak mümkün değildir.

Yapılan bu haksiz maaş zamları karşısında diğer çalışanlara da aynı paralelde zam yapılmazsa bilinmelidir ki, diğer çalışanların psikolojileri bozulacaktır. Hele adalet duyguları yani devlete olan güvenleri iyice yok olacaktır.

Hal böyle olursa sonuç ne olur varın siz tahmin edin. Ben kendi hakkımı asla helal etmiyorum. Başkalarının da helal edeceğini hiç sanmıyorum 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..