Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '08

 
Kategori
Blog
 

Milliyet blog'un enn'leri!

Milliyet blog'un enn'leri!
 

MB sayfalarındaki en’lerimiz, bu seviyeye ulaşmak için epeyce uzun bir zamandan yararlanıldığı, “skor” en’leri maalesef!
Peki, ben bu onuru yaşamak için daha kaç fırın ekmek yiyeceğim sorusu ile baş başa kalan ve neticesinde bu yarışta pes edeceklerin durumu ne olacak dersiniz?
Tek bir koşu sonrasında yılın sporcusu!
Tek bir kitapla Nobel ödülü!
Tek bir filmle altın portakal!
Tek bir defilede medyatik manken! (haa bu arada unutmayalım, elbise askısı kopan ve göğüsleri fırlayan mankenler de en’ler olmakta)

En’lerimiz geçmişimizden bu güne, muhtelif faaliyetlerinde yetkili kişilerce araştırılır ve kazananlar lanse edilir .

Ve başarılı olduğu kategoride ön plana çıkarılır.

MB sayfalarındaki çırpınışlarımız ise malümalinizdir, bizler için olmazsa olmaz kültürel faaliyetlerimiz kapsamındadır ve çok önemlidir.

Ayrıca, bu fırsatı bulmuşken sonsuz teşekkürler ediyoruz bizlere bu imkanı sağlayan editörlerimize.

Çok samimi olarak söylüyorum, MB ayrılmaz bir parçamızdır, tıpkı özel günlerimizden bize kalan gururla izlediğimiz bir fotoğrafımız gibi!

Ancak herhangi bir yazımız okunma sayısı ve yorum anlamında zirvedeyken, ana sayfada yer almak onurunun neden altı kişi ile sınırlandırıldığı kafalarımızı karıştırmakta?

MB en’leri uygulamalarındaki kriterler çok farklı nedense?

En çok okunanlar.

En çok yorum alanlar.

En çok mesaj alanlar.

Vs, vs...

Vermek istediğimiz mesajlar konusunu, sanatsal ve kültürel değerlerden uzaklaştırır ve tamamen magazinselleştirirsek, bu skor sayılara ulaşmak hiç te zor değil aslında.

Sakın ha kıskandığımız sanılmasın, Vallahi de billahi de bir çoğunu okuyoruz, (okunma sayılarından belli değilmi zaten?)

Ancak bir gerçeği unutmamak gerekir, gelecekte MB kariyerimizi sorguladığımızda, kendimizi tarif eden bir özelliğimizle anılmak isteriz pek tabii ki.

Çünkü, günde bir kaç blog yayınlayanlarımızın yanı sıra, imza aşınması prensibine sadık kalan yazarlarımız da var.

Peki bu durumda, bir ay gibi kısacık ve iki yıl gibi uzun bir sürede 100 blog kutlamaları yapan arkadaşlarımız arasındaki farkı nasıl göreceğiz?

Bir önemli ayrıntı daha, asla suçlamak amacı gütmüyorum ama, bu rekorlara sahip yazar arkadaşlarımızın MB üyelik tarihleri yıllar önce gerçekleşmiş.

Yani sonraki üyelikler için, sayısal anlamda o bölümde yer almak neredeyse imkansız.

Binlerce yazarımızın üyelik tarihlerinin farklı olması,bu onuru yaşamaları için bir engel olmamalıdır diye düşünmekteyim.

Mevcut durum aynen korunmak kaydıyla, mini değişiklikler sunularak diğer yazar arkadaşlarımızda yüreklendirilip ödüllendirilemezlermi?

Hem tüm yazarlarımız belli bir amacı hedeflediklerine göre, bu sayede yazdıkları konu içeriğinin ve yorumlarının kalitesinin artırılması anlamında önemli adımlar atabilir.

En azından bundan sonrası için, bu imkanlar araştırılabilir.

Belki hiç kimse gitmek istemez o zaman!!!!


 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..