- Kategori
- Türk Mutfağı
Mini börekler
Mevsimsiz lezzetler. Cemile
Eğelencelik börek olur mu? Desem neden olmasın? Dersiniz biliyorum da sordum işte, oluyor tabi ki hem de çok iyi geliyor. Böyle minik atıştırmalıklar nefis ve kolay, okuldan, kursdan gelen çocuklar kadar dışardan eve gelir gelmez biz büyükler de el altında böyle şeyler bulabildiğimizde mutlu oluyoruz. Hazırları var her yerde bulunabiliyor fakat ben evdenciyim, bu börekler gençlerin el ayarı, göz kararı edinebilme aşamaları için de kolaylığı ve güzelliğiyle keyifle deneyebilecekleri tariflerden biri,
Malzeme;
Bir paket milföy hamuru,
Bir tutam maydanoz,
Bir miktar peynir arzuya göre patates, kıyma v.s olabilir. Ben peynirli denedim bu defa,
Bir yumurta, akı iç malzemeye eklenecek aksi halde pişerken eriyerek çıkıyor yağlı peynir.
Sarısı da üzerlerine sürülecek fırına verilirken.
Oda sıcaklığında biraz bekletilen milföyler, kesme tahtası üzerine ikisi yan yana yerleştirilir. Merdane ya da oklava ile biraz büyütülmeleri sağlandıktan sonra önceden hazırlanmış maydanoz ve yumurta akı karışımlı peynirli iç malzemeden ikisine de eşit miktar gelmesine dikkat ederek yayılır. Uç kısımlar boş kalacak şekilde rulo yapılır. İkişer cm. eninde kesilerek kağıt yayılmış fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı sürdükten sonra 170 derece ısıtılmış fırında 25 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.