Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

MIT'in geçmiş günahları neden Hakan Fidan'a yükleniyor?

MIT'in geçmiş günahları neden Hakan Fidan'a yükleniyor?
 

Fidan, MIT'te ki revizyonunu sebebiyle rahat bırakılmayan isim oldu.


12 Eylül Darbesi, 28 Şubat Postmodern Darbesi, geçmişteki muhtıraların hesabı şimdiki Genel Kurmay Başkanı'ndan sorulabilir mi?

Nasıl ki bu yapılamazsa, MIT'in içindeki geçmiş alışkanlıklarından kopamayan unsurların temizlenmesi için çalışan ve kurumun daha verimli ve geniş vizyonla çalışmasına engel olanlarla mücadele veren Fidan'a da geçmişin birikmiş sıkıntılarını yükleyebilir miyiz?

PKK'nın geçmişte kurulmasına destek verilmesi, Öcalan'a desteğin artması için faili meçhullerin çoğaltılması, Kürt halkının ajite edilip faşistleştirilerek hem Kürtlerde hem Türklerde ırkçılığın arttırılması yoluyla soğuk savaş döneminde rejimin korunmasına yönelik o zaman için doğru kabul edilen stratejilerin uygulanmasının suçu ve günahı şu anda ki MIT'ın başındaki insana sorulabilir mi?

Daha önce ki yazımda da anlattığım üzere Hakan Fidan, göreve geldiği andan itibaren rahat bırakılmadı, hedefteki insan oldu.

Hakan Fidan'ın en büyük kusuru(!) ve ayıbı(!) MIT'in sadece ülke içinde istihbarat konusunu değil ülke dışındada geniş istihbarat oluşturmaya yönelik geniş vizyondu.

Emperyalistler, Hakan Fidan'ı asla sevmediler, ona güvenmediler o yüzden başından beri onun MIT'i tıpkı CIA ve FBI gibi çok güçlü bir hale getirmesinden ve görevine sonuna kadar bağlı aynı zamanda değişen dünyada yeni stratejik vizyona sahip geçmişte iş birliği yapılan istihbarat örgütleriyle göbek bağını kesmiş unsurlardan temizlemesine hep karşı çıktılar.

Bu unsurların, eskiden alışa geldikleri çalışma stilini devam ettirme noktasında yeni stratejik vizyona ayak uyduramayacakları için problem oldukları kanaatindeyim.

Hakan Fidan gittikten sonra böylesine genç dinamik ve vizyoner biri daha gelir mi hiç sanmıyorum.

Başından beri siyonistler de Fidan'ı istemediler, onun yıpratılması için ne gerekiyorsa Terör örgütleri aracılığı ile gerçekleştirdiler. Olmadık iddialar atılarak Fidan'ın adı kirletilmeye çalışıldı.

Şimdi şu anda Fidan gündemeyine geldiyse bunun arkasında yatan nedene iyi bakılması gerek, Fidan mutlaka yine birilerinin nasırlı ayağına basmış olmalı ki şu anda bu kadar adı medyada yıpratılmaya çalışılsın.

Savcının KCK ve Ergenekon konusuyla ilgili Fidan'dan bilgi almaya yönelik girişimini kötüye çekerek ve kullanarak, Fidan'ın adını yıpratma girişiminde Medya tıpkı Karikatür krizini alevlendiren Danimarka Medyası gibi davranmakta.

Başbakan Erdoğan, eskiden olduğu gibi ne olursa olsun Fidan'a desteğini devam ettirmesi hayatidir. MIT'ın yeniden yapılanması, faili meçhullerin ortadan tamemen kalkması, nasılki TSK içinde Ergenekon yapılanması sona ermişse, bu yapılanmanın MIT içindeki unsurlarıda göz ardı edilmeden sona ermesi için bir an evvel Fidan'ın eli daha da güçlendirilmelidir.

MIT, en az güçlü bir ordu kadar önemlidir. Zira savaşların ve mücadelenin kazanılması yada kaybedilmesi doğru haberalma, strateji üretme ve uygulama becerikliliğinden geçer ise, yeni vizyon oluşması çok hayatidir.

Fidan'ın yıpratılmasına asla müsade edilmemelidir. Onu ilerde de rahat bırakmayacaklar, ta ki o ne zaman MIT içerisinde istediği revizyonu sağlayana kadar bu medyatik çıkışlar,  kasetler, İstihbaratı zayıf gösterecek kirli eylemler bu süreç içinde hep yapılacaktır.

Herşey Başbakan Erdoğan'ın Fidan'a vereceği güçlü desteğe bağlı.

Emperyallerin en çok korktuğu şey, bir zamanlar Muhammed Ali Cinnah, Canbolat (Kurtlar Vadisiyle asla alakası yok), Ömer Muhtar, Ali İzzet Begoviç gibi insanların yetişmesine ve vizyoner olmasına katkı sağlamış ve İrlanda Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına vesile olmuş bir Türk İstihbaratının yeniden oluşmasıdır.

İşte bu nokta, ne kadar müttefik görünürse görünsün Batılıların Başbakan Erdoğan'a şüpheyle bakmalarına sebep olan bir unsurdur.

Fidan'la ilgili yazılarıma göz atarsanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

http://blog.milliyet.com.tr/Ankara_daki_teror_eylemi_neyi_hedef_secti_/Blog/?BlogNo=326806

http://blog.milliyet.com.tr/hakan-fidan-i-neden-hedef-sectiler-/Blog/?BlogNo=325913

http://blog.milliyet.com.tr/hakan-fidan--yine-hedefteki-isim-oldu/Blog/?BlogNo=342150

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..