Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '07

 
Kategori
Felsefe
 

Modernizm açısından yeni çağ düşünceleri ve felsefesine deneysel bir yaklaşım.

Modernizm açısından yeni çağ düşünceleri ve felsefesine deneysel bir yaklaşım.
 

Herkes için her şey isteme özgürlüğünü keşfetmenin, farkındalık yolculuğunun en önemli istasyonlarından biri olduğunu düşündürtüyor bana.

Ben ceylana aslan karşısında bir şey dileyemem. Aslan içinse, insafsız bugünde çıtır bir ceylana kıydı diye hayıflanamam. Ceylan da aslan da çemberlerinin gereği içinde bulunuyorlar, bu durum benim açımdan dış dünyada gerçekleşiyor.

Savrulanlar, savrulacak olanlar, yerinde çakılanlar, endişe edenler, edilenler, ihanet içinde olanlar, terkedenler, terkedilenler, kahramanlar, korkaklar ve tanımlanabilecek bütün insani hallerin biri için bile olsa olay ve deneyim yaşayanlar..
Sizin için de bir şey dileyemem.
En iyi -görece- ve en kötü -görece- her şey sizin için..

Bu sizin deneyiminiz. her şey olması gerektiği an'da ve şekilde oluyor. Bundan alınmamı, öfkelenmemi ve bir şeyler hissetmemi, bir yorum yapmamı beklemeyin benden ve hiç kimseden.

Tebliğler ve yorumlar dönemi kapandı, kişisel farkındalık ve gelişim dönemindeyiz. Cemaat, topluluk, mezhep son peygamber Hz Muhammet'ten sonra düne ait değerler. Her kim ümmetleşmenizi, cemaatleşmenizi ister, kendini sizden çok tanrıya yakın görür, yanılır ve yanılırsınız. Her kim ki sizden çok şey bildiğini iddia eder yanılır ve yanılırsınız. Her kim ki sizden daha tecrübeli olduğunu iddia eder yanılır, yanılırsınız. Bu çağ her kesin kendi değeri, düşüncesi ve inancıyla yer alacağı biraradalık çağı.

İnançların, ibadetlerin sorgulanmadığı, test edilmediği yeni yüzyıl bireysel özgürlükler dönemindeyiz. Her kim ki sorgular, çetele tutarsa bilin ki bunu yapmakta bir amacı vardır.

Bütün bilgiler, sevgiler ve tecrübeler birey olarak sizde ve içinizdedir. Başka hiç bir göz gözünüz, başka hiç bir kulak kulağınız, başka hiç bir kimse siz değilsiniz, olamazsınız.

Siz eşsiz ve birinci sınıfsınız, oluşunuzdaki enerji evrenin varoluşunda olan şeydendir, siz bir özsünüz.

Birilerine, topluluklara, cemaatlere yaslanmanızın gereği kalmamıştır. İnanç, en güzel ve en derin şekliyle ve her haliyle sadece sizin içinizdedir. Herkeste herkese yetecek kadar vardır. Kimse, kimseden üstün, daha iyi bilen değildir. Siz, ne duyarsanız duyun sadece kendiniz olabilir, kendiniz gibi davranabilirsiniz.

Olduğunuzdan ötede bir yerde bulunamazsınız. Zaten olduğunuzdan öte de bir şey yoktur, her şey an’dadır, an evrendir.

Sizi her kim bulunduğunuz yerden bir başka yere götürecek teknikler, yollar bildiğini söylerse, o teknikleri ve yolları kendisi için kullanmasını ve sizi rahat bırakmasını söyleyin. Siz, bütün yolları bilen, yolcular içinde en güzel olansınız.

Siz her şeyi an’da yaşayarak bulacak, görecek ve bileceksiniz.
Düşünceler, davranışlar, bilinen her şey herkesin kendi içindedir, kendisi içindir.


Genç Sosyal Bilim Forumu AGORA dergisinin 15. (Eylül-Ekim-Kasım 2007) sayısında yayınlandı.

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..