Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Modernizm yaklaşımı açısından servet ve varlık bilinci.

Modernizm yaklaşımı açısından servet ve varlık bilinci.
 

Pamuk, en sağlıklı yorgan ve yatak malzemesi olmasına karşın belirli bir süre içinde havalandırılmaları gerekir. Geçmişte, yorgan ve yataklar belirli zamanlarda açılarak bahçede, sokakta veya bir yatakçıda havalandırılır ve yeniden forma sokularak kullanıma hazır hale gelirdi. Yoksa yumuşaklığını ve kullanırlılığını kaybeder, bakteri üretimi yüksek seviyeye çıkarak rahatsızlıklara neden olurdu.

Servet için de hiç böyle düşündüğünüz oldu mu? Tıpkı pamuk gibi servet ve varlıkta belirli sürelerde havalandırılmaz ise sahipleri için zararlı enerji ve birikim üretmeye başlar. Belalı hale gelir, faydası olmaz.

Varlık, servetin havalandırılmış halidir. Varlık sindirilmiş servettir. Servet, elde edilen değerler toplamıdır. Varlık ise bu değerlerin sindirilmiş, özümsenmiş halidir. Zengin ve servet sahibi olunabilir ama varlık sahibi olmak bir inanç, disiplin ve felsefe gerektirir.

Bir araştırmaya göre servetin bir ailede kalması ortalama 84 yıl boyunca olabilirmiş. Bir neden ortaya çıkarak bu süreler sonunda o aile servetini tümüyle kaybedebilirmiş. Bu matematiksel çözüme çok takılmak istemiyorum. Servetin varlığa dönüşmesi benim daha çok ilgi alanıma giriyor.

Ülkemizde ve içinde bulunduğumuz coğrafyada zenginlik daha çok servet sahibi olmak şeklinde algılanmaktadır. Bela gelecekse paradan gelsin denir. Atalarımızın göçebelikten gelmesinin etkisiyle servetin varlığa dönüşmesi başka coğrafyalara göre zaman almakta ve bazen hiç dönüşememektedir. Göç yolda düzelmemektedir.

Bir servet nasıl havalandırılır? Servet nasıl varlığa dönüşebilir?

Servet havalandırılmadan ve değerlenmeden varlığa dönüşemez. Bir serveti havalandırmak, değerlendirilmesini sağlamak için birçok yol bulunabilir. Varlığa dönüşmeyen servetin zararlı enerjiler üretip aileden çıkması daha yakın zamanda gerçekleşeceği beklenebilir.

Modern çağda bir serveti havalandırmak ve varlığa dönüştürmek için;

Servet bilincinin varlık bilincine dönüşmesi,
Onun son sahibi gibi davranılmaması,
Servetin aktif kullanılması,
Belirli oranlarının yeni ve başka varlıklara yola açacak süreçlerde kullanılması, yardım ve dönüştürücülük aracına çevrilmesi,
Yardımlarınızda alt çemberlere inmeyin. Çok yoksula yapılan yardım ve katkılar bir serveti havalandırmaz. (Tam tersine zararlı enerji üretimini artırır)
Yardım ve katkıların en yakın çemberin farklı alanlarına yapılmasını gerektirir. Siz on beşinci katta oturduğunuz bir apartmanda bir şey istemek için en alt kata mı inersiniz?
Servetin varlığa dönüşmesi için pratik yollar;

Servetin bilincine ulaşmak
Harcama disiplini edinmek, serveti düzenli ve kalite yükseltici bir tarzda harcamaya tabi tutmak.
Serveti zarar görmeyecek oranlarda yeni girişim ve üretim faaliyetlerine ayırmak, yeni fikirleri desteklemek. (Bu konularda çok sıkı takip yapılmalı, yoksa tersi sonuçlar vererek kötü enerjiler üretir)
İhtiyaçlarını en yakın çemberlerden temin etmek. (Market ihtiyaçlarını bile görüş ve düşüncesine en çok yakın bulduğu kurum ve kişilerden temin etmek, iletişimi size en yakın gelen)
Çalışkanlığı tescil edilmiş, öğrencilere, girişimcilere ve mucitlere (farklı alanlarda) karşılıksız destek olmak. Tek karşılık başarının devamı olabilir.
Başarılı projeler yaratılması için tetikleyici olmak. (Desteğin kullanıldığı alanın takibi ve miktarını takip etmek zorunlu)
Sanat eserleri satın almak. (Yeni akımlar, sanatçılar keşfetmek ve onlara yatırım yapmak)
Düzenli biçimde her seviyeden dost, arkadaş ve yakınla bir araya gelerek iletişim kanalları oluşturun.
Sokakta yürürken bile görünmez olup servetinizin farkına varılmamasını sağlama oyunu oynamak.
Yayın ve iletişimin değişik alanlarında yenilikleri desteklemek.
Dedikodulu alanlarda bulunmamaya çalışmak.
Tebdili kıyafet yaşam deneyimleri edinin. Bazen başka şehir, başka ortamda servetinizi ifade etmeden yaşam deneyimleri oluşturun. (Bunun için kısıtlı bütçe belirleyin). Kimsenin size tanımadığı bir ortamda sınırlı kaynakla günler, tatiller geçirmeyi deneyin.
Servet problemlerinizde avukatınıza, sağlık konularınızda doktorunuza sürekli güvenmeyin Tavsiyelerini mutlak sanmayın. Tedbirli olun. Tebdili kıyafet ve sıradan insan görünümüyle başkalarına da danışın.
Servetsiz ve varlıksız yaşamın nasıl olduğunu unutmaya başlarsanız tehlikedesiniz demektir. Varlıksızlık deneyimleri geliştirin.
Size doğrudan gelen iletişim ve diyalog taleplerinde tedbirli olun, siz iletişim ve diyalog girişimi sıralaması yapın. Kendi iletişim yolunuzu belirleyin. Gelene gitmeyin.
Her yıl önceden o yılın varlık bütçesini oluşturun. Sizden zorla, plan dışı ve isteğiniz dışında alınma zamanı gelmeden siz varlığınızdan kurtulmanız gereken bölümü belirleyin. Cesur olun. Planlı olarak kurtulduğunuz bölüm daha fazlasıyla size dönecektir.
Servetinizi havalandırın, yardımda cesur ama planlı olun. Servetin varlığa dönüşmesi için ödemeniz gereken bedeli siz gönüllü ödeyin. Yoksa bunu ödemek zorunda kalırsınız. En çok birkaç kuşak içinde.

www.kamca.org
www.kamca.net

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..