Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '11

 
Kategori
İnançlar
 

Mu Kozmik Diyagramı

Mu Kozmik Diyagramı
 

Mu Kozmik Diyagramı


Bu diyagram dünyada bulunan tüm diğer kozmik diyagramların anasıdır. İkinci derecedeki bütün diyagramlar Anavatan asıllı bu özgün tasarımdan üretilmiştir. 

Mu’da çocuklara ve gençlere bu diyagram etraflı bir şekilde öğretiliyor ve üzerinde yazılanlar ruhsal inançları gereği olarak tekrarlatılıyordu. Günümüz çocuklarının kendi din kitapları doğrultusunda eğitilmeleri benzeri, kayıp kıtanın çocukları da bu kozmik diyagramdaki talimatlar çerçevesinde eğitiliyorlardı. 

Diyagramın merkezinde iki karşıt ve iç içe geçmiş üçgen içinde bir daire yer alır iç içe geçmiş oldukları için bu üçgenler tek bir şekil oluşturmaktadır. Tam merkezde bulunan bu daire tek Tanrının kollektif simgesidir. Bu üçgen içindeki daire, Tanrının gözünün daima insanların üzerinde olduğunun, içice geçmiş iki üçgen, iyiliğin ve kötülüğün birarada bulunduğunun simgesidir. Altı köşeli yıldız aynı zamanda adaletin de semboludur. 

Bu iki iç içe geçmiş olan üçgen ikinci bir daire ile kuşatılmıştır. Bu şekilde daire ile aralarında oniki bölme meydana gelmiştir. Bu oniki bölüm Tanrı'nın da olduğu Cennetin kapılarıdır. Bu kapılar insanın bunlardan içeri girebilmek için dünyada kazanması gereken oniki büyük erdemi temsil eder. Sevgi, ümit, yardımseverlik, iffet ve iman bunların arasındadır. 

Bu dairenin dış kenarında ikincisiyle aralarında bir boşluk oluşacak şekilde üçüncü bir daire vardır. Bu dairelerin arasındaki boşluk, ruhun Cennetin kapılarına gelmeden önce geçmesi gereken ötealemdir. 

Bu üçüncü dairenin dış kenarında on iki fisto bulunmaktadır. Fistolardan aşağı doğru sekiz bölümlü bir kurdela sarkmaktadır. Oniki fisto ötealema açılan oniki kapıdır ve ruhun ötealeme geçmeden önce maddi beden içerisinde üstesinden gelmesi gereken on iki büyük dünyevi dürtüyü temsil eder İnsan ruhu, diğer alemlere geçmeden önce, bu on iki dünyasal kötü eğilimden kurtulmak zorundadır. Sekiz bölümlü kurdela Cennete giden sekiz yolu simgeler ve ötealemin kapılarına doğru yükselme kaydetmek için insanın eylem ve düşüncelerinin nasıl olması gerektiğini anlatır. 

Bu diyagramı günümüz diline çevirecek olsak şöyle okuyacaktık; 

Cennete ulaşmak için katetmem gereken sekiz yol olduguna inanıyorum. Bu yollardan geçtikten sonra ruhum ilk olarak ötealemin kapılarına ulaşacaktır. Bunlardan girebilmek için ruhum önce fiziksel bedenimin on iki büyük dünyasal dürtüye galip geldiğini göstermek zorundadır. Bunu yapabildiğimi gösterdiğim takdirde, ruhuma öte aleme geçme izni verilecektir. Bu geçiş cennetin kapılarına varmakla tamamlanır. Burada ruhum dünyadaki bedenimin on iki büyük erdeme sahip olduğunu kanıtlamak zorundadır. Bunu başardığımı gösterdiğim takdirde cennetin kapılarından girerek, Tanrının şanlı katına kabul edileceğim. 

 

Alahattin Öztekin 

 

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..