- Kategori
- Yemek - Mutfak
Muhallebili ayva tatlısı

Muhallebili ayva tatlısı
Malzemeler:
4-5 tane ayva, 3 çorba kaşığı herhangi bir reçelin sıvı kısmı ve taneleri, 4-5 tane karanfil,
2 kabuk tarçın
Muhallebisi için:
2 / 3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı vişne reçelinin sıvı kısmı( herhangi bir reçel suyu da olabilir)
Yapılışı:
Ayvalar iri iri dilimlenerek bir tencerede sade suyla eritilmeden(hafif diri olacak biçimde) pişirilir. Suyun içine 4-5 tane karanfil ve 2 tane kabuk tarçın konulur.
Ayvalar piştikten sonra cam bir tepsiye dizilir.
Daha sonra un ve nişasta 1 su bardağı soğuk suda eritilir. 1 su bardağı sütün içine şeker, 2 çorba kaşığı vişne reçelinin sıvı kısmı ve eritilmiş nişastalı, unlu karışım koyulur.
Harlı olmayan ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir, iyice hızlı hareketlerle karıştırlır, yoksa muhallebi pütürlü olur.
Pişen muhallebi ayvaların üstüne kaşık yardımı ile yayılır. Soğuduktan sonra 3 çorba kaşığı herhangi bir reçelin (ben ayva reçeli kullandım) sıvı kısmı ve taneleri ile birlikte tatlının üzerine yayılır.
Buzdolabında soğutulduktan sonra üzerine toz tarçın serpilerek servis yapılır.
Aşırı tatlı tadından hoşlanmayanlar ve meyve tatlısı sevenler için hafif bir tatlıdır.
Ayvaları şeker ve çekirdekleri ile pişirmediğim için ayva doğal rengini koruyor.
Afiyet olsun.
Sibel Koçarslan