Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Muhallebili kadayıf tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı
 

Sütlü tatlının ve hamur tatlısının birleştiği, kıtır çıtır kadayıf tadı arayanlar ve muhallebi sevenler için nefis bir tatlı tarifi “Nedir?” diye soranlara muhallebili kadayıf tatlısı israrla önerilir. Biraz daha fazla şeker tadı sevenler tarifteki şeker miktarını artırabilirler ama hafif şekerli olsun diyenler için verilen şeker ölçüsü idealdir ayrıca krem şanti tadı sevenler muhallebiye krem şanti ilave edebilirler.

Malzemeler:

250 gram kadayıf

100 gram tereyağı

1 su bardağı toz şeker

Pudingi için:

4 orta boy su bardağı süt

4 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası

1 su bardağı toz şeker

50 gram çekilmiş ceviz

Üzeri için:

4-5 tane çilek

Yapılışı:

Geniş bir tavaya tereyağı konulur ve yağ yakmadan eritilerek içine kadayıfla atılır, kadayıflar kızarana kadar karıştırılarak kavrulur daha sonra 1 su bardağı şeker atılarak biraz daha kavrulur. Şeker iyice kadayıfla özleşince ocak kapatılır.

Başka bir kaba nişasta konulur üzerine yavaş yavaş süt dökülerek nişasta eritilir ve şeker ilave edilerek tekrar karıştırılır. Tencere ocağa konularak karıştıra karıştıra muhallebisi pişirilir, ocak kapatıldıktan sonra en son vanilya ve çekilmiş ceviz muhallebiye ilave edilir ve karıştırılarak her tarafa eşit yayılır. Arzuya bağlı süt içinde eritilmiş krem şanti ilave edilebilir.

Ufak boy borcam bir kaba kadayıfların üçte ikisi yayılır ve üzerine muhallebinin de üçte ikisi yayılır. Muhallebinin üzerine kalan kadayıflar serilir ve dilimlenmiş çileklerle süslenir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..