- Kategori
- Yemek - Mutfak
Soğanlı Yeşil Kabak Çorbası

SOĞANLI YEŞİL KABAK ÇORBASI (alıntı)
Kış geldi, hastalıklar başladı. Özellikle GRİP. Aman dikkat edelim. Böyle günlerde en güzel yemek çorbalar. Hem çocuklar sebzeleri yememekte direniyorlar. İşte onlara sebze yemeği. Sebzenin farkına bile varmıyorlar. Ben torunlarıma bu çorbalardan yapıyorum.
YAPILIŞI
2 tane yemeklik yeşil kabak yıkanıp soyulur, küçük, küçük doğranarak tencereye konur. 1 tane soyulup doğranmış soğan ilave edilir. Varsa 2 su bardağı et veya tavuk suyu, 1 bardak süt ilave edilerek pişirilir. Pişen bu karışım soğuduktan sonra suyu ile birlikte karıştırıcıdan geçirilir. Bir tencereye 3 kaşık un, (Tercih edilirse 1 kaşık krema da konabilir) Konulur üzerine çekilmiş kabak ve soğan karışımı eklenir. 1 bardak sütle birlikte karıştıra, karıştıra pişirilir. İnmeye yakın isteye bağlı tuz eklenir. Eğer çorba koyu olursa süt veya et suyu ile kıvamına getirilir. Kâselere boşaltılan çorbanın üstüne 2 kaşık tereyağında kızdırılmış nane gezdirilir. Üzerine ayıklanıp doğranmış dereotu ve karabiber serpilir. Servise sunulur. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ