Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Mümkün ne kelime, gerekli...

Mümkün ne kelime, gerekli...
 

Yeni yılın takviminden ikinci yaprağı da kopardık bugün. Şunun şurasında sene sonuna 363 gün kaldı…

Merak etmeyin, o kadar da kolay geçmiyecek elbette günler…Kimbilir neler göreceğiz, neler yaşayacağız.

Astrologlar her yıl olduğu gibi 2011 için tahminler yapmaya devam ediyorlar. Bunların ne kadarı gerçekleşiyor, hiç takip edeniniz var mı?

Ben bugünkü gazetede bu yılın nasıl geçeceğine ilişkin tahminlerin bulunduğu sayfayı saklamaya karar verdim. Bakalım kaçta kaç isabet olacak…

*****

Çocukluğumda İstanbul dışında sosyetenin tatil için rağbet ettiği hemen hemen tek belde olan Bodrum, yılbaşında da aynı kişilerin akınına uğrardı. Yeni yıla orada girmek hayli süksesi olan bir durumdu.

Biz de bundan kinaye olarak arkadaşlarla “yılbaşına bodrumda gireceğiz” diye espriler yapardık.

Bildiğiniz gibi bu yılbaşı gecesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Zonguldak’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Manisa’nın Soma ilçesinde yerin yüzlerce metre altına, maden ocağına inmişler.

Aslında Kılıçdaroğlu’nun başlangıçtaki niyeti Zonguldak’a gitmekmiş ama, bakanların oraya gittiğini öğrenince vazgeçip rotayı Manisa’ya çevirmiş.

Bence gitseydi keşke Zonguldak’a da, iki bakanla birlikte olsaydı. Birlik beraberlik görüntüsü vermek açısından çok daha iyi olmaz mıydı?

Benimki de iş mi yani… İktidarın bakanlarıyla muhalefet partisi lideri bir arada maden işçilerinin arasına karışacaklar. Hiç görülmüş mü böyle şey?

Herhalde görülmemiştir, ama görülse ne olur diyorum ben…

İlle de bugüne kadar ne yapıldıysa onları yapmak, ya da ne yapılmadıysa onları yapmamak zorunda mıyız?

Aslında farklı şeyler insanların daha çok ilgisini çeker. Biteviye tekrarlanan yeknesak olaylar bıktırıcıdır, usandırıcıdır. Kurallara bile bu yüzden uymak istemez bazıları… İnadına bir aykırılık peşinde koşar, inadına arıza çıkarır.

Halbuki iyi şeylerde de farklılıklar yaratmak, yenilikler meydana getirebilmek mümkün. Mümkün ne kelime gerekli…

2011’in falında herkesin bildiği gibi bir genel seçim var. Bu seçim bugüne kadarki bütün seçimlerden daha önemli.

Gerçi her seçimde Türkiye biraz daha çıkmaza giriyor ve ille de birilerine oy vermek zorunda bırakılıyor ya.. Ama bu seçim gerçekten ötekilerden daha farklı olacak. Sadece iktidar ve muhalefet için değil… Oy verenler, vermeyenler, kazananlar ve kaybedenler için, hepimiz için…

Bakalım neler olacak, göreceğiz...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..