Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '17

 
Kategori
İnançlar
 

Müslüman Olup Namaz Kılmayanların Durumu

Müslüman Olup Namaz Kılmayanların Durumu
 

Kıymetli bir düsturdur: “Bir şey bütün bütün elde edilemiyorsa tamamen de terk edilmez”.

İşte bu düsturdan habersiz olan birçok Müslümanı şeytan vesvese ile kandırır ve namaz gibi hayırlı amellerden uzak tutar. Nasıl mı? Şöyle:

Çeşitli sebeplerle 5 vakit muntazam şekilde namaz kılamayan insana şeytan şöyle fısıldar: “ya adam gibi kıl namazını, ya da madem kılamıyorsun bırak; gelecekte adam gibi kılarsın; emekli olunca başlar bırakmazsın”. Veya şöyle der namazını eksiksiz kılmakta zorlanan insana: “sen kim namaz kim, baksana sabah namazına bile kalkamıyorsun, ne yüzle namaza duruyorsun?” Bazen de şöyle yaklaşır namaz kılarken aklına dünyevi meseleler gelen ve huşuyu yakalayamayan Müslümana: “senin namazın kabul de olmaz, baksana aklına türlü türlü dünyevi mesele geliyor, böyle namaz kılacağına hiç kılma daha iyi.”

İşte tüm bu ve benzeri vesveseler ile şeytan çok insana namazı terk ettirir veya uzak tutar.

Oysa bütün bütün kılamıyorsan da namaz terkedilmez. Elinden ne geliyorsa onu yapmak düşer insana. Sen Cuma’ları kılarak başlarsın. Allah’ın hoşuna gider, sana vakit namazlarını da kolaylaştırır. Gündüz kılmakta zorlanırsın, akşam evde kaza edersin. Allah razı olur, gündüzleri de kılacak imkan ve güç-kuvvet verir. Sabahları kalkamıyorsan kaza edersin uyanınca. Sen hele bi başla. Allah sana zamanında kalkmayı da nasip eder. Sen bir adım at, Allahu Teala sana 10 adım ile gelir. Yeter ki sen ümitsizlik vb ile bütün bütün terk etme namazını Müslüman kardeşim. Niyeti halis olana Allah nasip eder ve kolaylaştırır. Sen yeter ki bütün bütün terk etme. Bir ucundan tut ve dua et… Ve asla bütün bütün terk etme. Dönem dönem sabah kılamadığın olur, öğleni kaçırırsın vb. Ama asla bütün bütün terk etme. Bağını asla koparma. Zira namaz Allahu Teala ile irtibat kurmanın en yüksek ve en makbul halidir. Yaratıcımız ile bağımız her daim devam etmelidir. Zayıflasa da kopmasına izin verilmemelidir.

Namazı neden kılmalıyız ve namazın önemi hakkında aşağıdaki kısa yazımızın da çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Zira namazı kılmayanların kılmama sebebi ekseriyetle namaz kılmayı bilmemek değildir. Namazın önemini, kıymetini, gerekliliğini, mantığını bilememek; bu ihtiyacı kalbinde ve ruhunda hissedememekten ileri gelir. Bu eksiklik kişinin namaza yönelmesini zorlaştırabiliyor... Allah bizleri namazı her daim kılanlardan eylesin; makbul ibadetler nasip etsin. Amin...

http://blog.milliyet.com.tr/namazin-3-onemli-hakikati/Blog/?BlogNo=569722

 
Toplam blog
: 37
: 1204
Kayıt tarihi
: 31.03.17
 
 

Hakikati salt aklına ve ilmine güvenerek aramak, karanlık bir gecede, ıssız bir çölde kafa feneri..