Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

Müslümanın parası ile Müslüman vurmak!

Müslümanın parası ile Müslüman vurmak!
 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, kendi ağzından açıklamış;

“Suriye’ye müdahalenin finansmanını Suudi’ler ve Katar’lılar üstlenecek” diye… Muhtemel, Birleşik Arap Emirlikleri'nin de parası olacaktır bu savaşta.

Amerikan saldırısı, Arap parası ile finanse edilecek yani Arap’ın parası ile Arap’ı vurmak!

Bu durum ahlaka da sığmıyor, insanlığa da. Hele Müslümanlığa hiç sığmıyor.

Hani Müslümanlık hoşgörü dini idi, komşusu aç iken kendisi tok yatmamaktı, kalp ve ruh temizliği idi?...

Suriye’deki El-Kaide ekipleri, yedi Suriyeli askeri, elleri arkadan bağlı olarak allah-u ekber nidalarıyla nasıl katlettiğini çekiyorlar. Birde bunu tüm dünyaya servis ediyorlar. Bakın ne güzel iş yaptık diye, vahşetleri ile övünüyorlar. Yolda çevirdiği kamyon şoförlerini mezhebi farklı diye kurşuna diziyorlar ve videosunu yine servis ediyorlar. Fonda yine allah-u ekber nidaları.

El Nusra imamları camilerden Kürtlere yönelik saldırılar ve kadınlarının kaçırılmasının “helal” olduğu yönünde anonslar yaparak “İslam” adına katliam ve tecavüze çağırması. Bu fetvaya başta Türkiye olmak üzere hiçbir “İslam” ülkesi tepki göstermemiş örneğin…

Rojova’daki, Halep’teki katliamlar, ÖSO’nun kanlı elleri ve benzer bir sürü sahne…

İnsanın kanı donuyor izlerken.

Bunun adına da siyaset deniyor…

Kendine Müslüman diyenlerin coğrafyasında, birbirlerini öldüren, katliama sebep olan Müslümanlar ve parası ile Müslüman öldürten diğer Müslümanlar.

Parası Suudilerden, taşeronluğu El- Kaide’den, bunlara lojistik destek AKP’den, vurması da Amerika’dan olan kirli bir savaşın eşiğindeyiz. Birileri çıkıp ta bu savaşı durdurmazsa eğer gelecek günler yine kan ve gözyaşına boğulacak.

Emperyalizmin doymak bilmez iştahı ve kapitalizmin kirli parası ile oluşturulan bu duruma, bahaneler yaratılmaya çalışılıyor. Kimin elinde kimyasallar var, kimin elinde ne kadar füze, ne kadar rampa vs. var bilinse, o ki yoksa bile tüm bunlar savaş bahanesinden ileri gitmiyor. İllaki ellerindeki veya topraklarındaki zenginliğin üzerine konacaklar. Süper güçler ve onların maşaları savaş tanrılarının emrini bekliyorlar.

Kendini tüm dünyanın korumacılığına inandırmış süper güç bilinen ABD, nasıl bir süper güçmüş ki kararını verdiği saldırının finansmanını, yok etmeyi planladığı ülkenin komşusu ülkeye yaptırıyor. Suriye’ye yapacağı müdahalenin bedelini Suudi’lere ödetiyor.

Ortadoğu’daki bitmeyen karışıklıklar, bitmeyen katliamların sorumlusu ne süper güçlerin iştahı, ne de kimyasal veya nükleer silahlardır. Bizzat bu karışıklıkların sebebi yine kendileridir.

İç veya dış iteklemelerle hemen silaha sarılıp kendi vatandaşına silah doğrultup mezhebi ve ırkı ayrı diye komşunu allah allah nidalarıyla öldürüyorsan, yaşadığın topraklarda gözü olanlar da seni fena kullanırlar böyle.  

Tamamen cahillik bu.

Şükran Okyay

 
Toplam blog
: 249
: 3042
Kayıt tarihi
: 19.03.11
 
 

Doğup büyüdüğüm şehirde, İstanbul'da yaşıyorum. Emekliyim. Gezmeyi, görmeyi, keşfetmeyi sevdiğim ..