Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Mustafa Denizli doğru yolda ilerliyor.

Mustafa Denizli doğru yolda ilerliyor.
 

Santrfor.net'ten temin edilmiştir.


Mustafa Denizli 2008-2009 şampiyon takımı Beşiktaş futbol takımını geçen sezondan farklı bir kimliğe ve kişiliğe adapte etme çalışmaları süresinde alınan kötü sonuçlar kimseyi negatif bir düşüncenin içine sürüklememeli.

Futbolseverlerin hatırlayacağı üzere Sayın Fatih Terim'in de bu ve buna benzer çok fazla çalışması olmuştu. Galatasaray futbol takımının defans oyuncularına oynatmaya çalıştığı tandem futbolu, orta saha futbolcularına aşıladığı tam saha pres, forvetlere hucüm pres gibi çalışmalar denemeler ve yanılmalar sonucunda alınan kötü sonuçlara rağmen; tünelin sonunda ışığı gören etkili insanların dik duruşu sebebiyle Avrupa'dan kupa ile dönülmüştür ve bu yıllardır iftaharla ve haklı gurur ile ballandıra ballandıra anlatılmaktadır günümüzde. Geçen sezondan farklı olarak Mustafa Hoca takım üzerinde kalıcı bir sistemin çalışmalarını yürütmekle beraber; bu süreçte alınan iyi-kötü sonuçların kendilerini sarsmayacağını ifade ederek, tahminlerinin çok gerisinde olmadıklarını dün akşam ki maç sonunda açıklamıştır.

2008-2009 sezonunda Beşiktaş şampiyon olmak adına günü kurtarıcı maç maç düşünülerek kurgulanmış ve başarı gelmişti. Kısa vadede bu yapılabilirdi, lakin; Mustafa Hoca kalıcı bir sistemin gerekliliğinin de farkındaydı. Bu sebeple, sadece şampiyon olması beklenen Beşiktaş futbol takımını hafta hafta hazırlayarak maçlara motive etti. Uzun vadede başarıyı getirmeyecek bu taktik kendisi tarafından da çok iyi bilindiği için, sezona sistemin kalıcı olmasına dair çalışmalara başlayarak ve her türlü sonuca razı bir görüntü çizerek aslında büyük bir risk aldı.

Fuıtbol takımının sakatlıktan ve form düşüklüğünden kaynaklı 5 haftada istenilen puanlar alınamadı. Bu rüzgarın tersine eseceği günlerin çok uzakta olmadığının farkında olan hoca, sükunet ve sabırla tüm eleştirilere göğüs germektedir. Bu süreçte yaşanan tatsızlıklar ve alınan kötü sonuçlara rağmen Beşiktaş futbol takımının doğru yolda olduğunu kimse inkar edemez. Bu sebeple taraftar, yönetim ve teknik kadro, herkes üzerine düşen görevi yerine getirmekle yükümlüdür. Salı akşamı oynanacak şampiyonlar ligi ilk maçında taraftar İnönü mabedini büyülü bir atmosfere çevirmeli, dosta düşmana karşı 90 dakika tek sermayesi olan sesini destek olma adına yükseltmeli, yükselecek tek çatlak sesi bile bastırmalıdır. Avrupa arenasında boy gösterecek tüm takımlarımıza başarılar dilerim. İyi seyirler! Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 56
: 642
Kayıt tarihi
: 07.09.09
 
 

22.10.1973 yılı Tokat doğumluyum. Antalya ililnde ikamet etmekteyim. Futbol, hayatımın en önemli ..