Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Mustafa Kemal Paşa annesini görebildi mi?

Mustafa Kemal Atatürk annesi ile helalleşebildi mi? En zor ve en sancılı yıllarda Yeni Türk milletini kendi benliğine kavuştururken, yapacak çok işleri vardı. Savaşlardan, cepheden , kandan, ölümden çıkmıştı. Büyük Türk Milletini zafere  kavuşturmuştu, ancak zaferle bitmemişti herşey..

O, Mustafa Kemal Paşa, çok kısa sürede çok büyük işler yaptı.
Ve , o güne dek ana-oğul çok acı çektiler, bir araya gelemediler. Düşman işgallerini yaşadı, annesi Zübeyde Hanım. Taşıdığı tarihi sorumluluk duyguları ile oğlunu çok az görebildi.
Zübeyde Hanım Yüce Türk Ulusuna adayan oğlunu son kez gözlerini kapatırken, İzmir'de oğluna söyleyeceğini Yaveri Salih Bozok'la konuşabildi.
Zübeyde Hanım İzmir'de vefat etti.
Mustafa Kemal Paşa çok acılıydı, anacığı Zübeyde Hanım İzmir'de hayata gözlerini kapatmıştı. Ancak Mustafa Kemal Paşayı  O'nu bekleyen büyük görevler v ardı.
Annesine olan son görevini yerine getiremedi. Mavi çelik ve keskin alev alev bakışlarını bir daha görmeyecekti.
Zübeyde Hanım oğlu Mustafa Kemal Paşa gibi Türk ulusuna yapılacak görevlere inanmıştı. Mustafa Kemal Paşa, ancak daha sonra İzmir'de annesinin mezarını ziyaret edecekti.
Başbakanımıza  bu acılı ve duygulu gününde başsağılığı diliyoruz. O gün annesini sonsuza uğurlayacaktı. O bir yanını, şefkatini kaybetmişti... 
 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..