Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Mustafa Sarıgül parti kuruyor

Mustafa Sarıgül parti kuruyor
 

Bu yazı birilerini suçlamak, yargılayıp mahkum etmek için yazılmamıştır. Bizim böyle bir hakkımız elbette yoktur. Ama ortada bir vaka vardır ve madem ki bu köşede yazılar yazıyoruz, ülkemizdeki bütün gelişmeleri, özellikle de milletin geleceğini doğrudan ilgilendireceğine inandığımız gelişmeleri yorumlamak zorunluluğumuz vardır.

Bu yazımın konusu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yeni bir parti kurma girişimidir. Yasal olarak her yurttaş gibi Mustafa Beyin de böyle bir hakkı vardır elbette. Ama bir uygulamanın yalnızca yasalara uygun olması o uygulamanın doğru olduğu anlamına gelmez.

***

Yerel yönetimler için seçimler yapılalı henüz bir yıl bile olmadı. Mustafa Sarıgül meydanlara çıkıp insanlardan belediye başkanı olmak için oy istedi. Ülkemizdeki birçok ilden daha fazla nüfusa sahip olan Şişli gibi bir ilçenin belediye başkanlığına aday oldu. O ilçe insanları kendisine güvendiler ve ilçelerinin yönetimi için yetki verdiler. Yani Sayın Sarıgül’ün omuzlarında bir emanet vardır. Şişli halkının kendisine vermiş olduğu sorumluluğun vebali vardır…

***

Eğer Mustafa Sarıgül yerel seçimler öncesinde partisini kurup başına geçse doğal olarak belediye başkanı da olamayacaktı ve kimseciklerin kendisine söyleyecek bir lafı da olmazdı. Partisinin başında çıkar aslanlar gibi siyasetini yapardı. Ya da, diyelim ki partinin kuruluş çalışmalarını tamamlayamadı, o zaman da belediye başkanlığına aday olmayıp başkalarının önünü açmalıydı.

Kendileri açıklama yapmışlar:

“Belediye Meclisi aralarından bir belediye başkanı seçeceklerdir…”

İyi ki söylediniz, Başkan Bey, biz bilmiyorduk.

O seçilecek olan başkan Şişli halkının arzu ettiği belediye başkanı mı olacaktır? Halk o kişileri belediye başkanı değil, belediye meclis üyesi olarak seçti. Eğer Sarıgül aday olmasaydı belki de farklı bir adayı başkan olarak seçeceklerdi.

Bu olay seçimlere kısa bir süre kalarak gerçekleşse belki de bir şekilde hoş görülebilirdi. Ama seçimlerden hemen sonra?..

***

Şimdi Sayın Sarıgül partisinin başına geçip de iktidar olmak için vatandaştan oy isterse kendisine nasıl güveneceğiz?

Şişli halkı güvenip oy verdi, daha senesi dolmadan kendilerini yarı yolda bıraktı. Önümüzdeki seçimlerde de kendisine oy verenleri bir başka heves için yolda bırakmayacağını kim garanti edebilir ki?

***

Keşke bu dönem belediye başkanlığını da tamamlasaydı. Keşke aldığı sorumluluğun başarıyla üstesinden gelip göğsünü gere gere meydanlara çıksaydı. O zaman kimselerin söyleyecek bir lafı olmazdı.

Üstelik bu sabrı gösterebilecek bir yaşta. Ama bazen insanlar yanılabiliyorlar, ya da yanıltılıyorlar.

Bence Sarıgül hareketi başlamadan bitmiştir.

 
Toplam blog
: 114
: 548
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

Emekli öğretmenim. Üç yıldır Söke Ekspres gazetesinde günlük yazılar yazıyorum. 2008 Yılında röpo..