Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
Deneme
 

Mutasyon

Mutasyon
 

resim: umur türker


Bir yaşam, bir yönün bir yol olup olamayacağının deneme sürecidir… Oruç Aruoba

Ve her şeyden bağımsız, fütursuzca akan, kontrol edilemeyen belki de tek şeydir, geçip de giden zaman. Biz bir yol üzerinde yürürken ve yeniden, yeniden eylerken, daha önce denenmişliğin yerleştirdiği işaretlerdedir bazen de zaman.

Değil mi ki zaman karşısında hep acemi ve aciz birer varlığız. Sandığımızın aksine biz onu yaşamayız, o bizi sınar, demler, eskitir, derinleştirir, mutasyona uğratır ve sonunda da tüketir. Eskittikçe de eğitir, bize kıymetini, varlığının gücünü öğretir.

Sel gibidir… Doludizgin akar, aşındırır, tahrip eder. Hiçbir önlem onun akıp geçişini kontrol edemez. Durmayan, çağlayan hep odur. Enkaz mevsimimizde sık sık durup, geriye baktığımız olur. Çağrışımlarımız devreye girer,  mis gibi çiçek kokan baharımıza bakar, dururuz.  O yine akar.

Yelkovan ilerledikçe, yaşamın saati nefes alır. Onun sessizliği yürekleri korkutur. Biliriz, biz yokken de o hep vardı ve hep akıyordu. Salındığımız mekânda izlerini gördüğümüz yontuları onu bize anlatır. Ve biliriz ki, mekânlar, canlılar değişecek, o nefes almayı sürdürecektir.

Demlenen anılarımızı biriktirdiğimiz sandıklarımız vardır. Hapsettiğimizi veya koruduğumuzu sandığımız anlarımızın durduğu sandıklar… Belleğimizde uçuşan flu hatıralarımızı sakladığımız o sandığın anlamı ve kullanma tarihi ise yaşamımızla sınırlıdır. Sınırsızlığı ile net olan yine zamandır.

Not: Umur Türker’in zaman kavramını çeşitli boyutlarıyla sorguladığı resim sergisi

"Zaman Bir Sürpriz mi?"

4 Mayıs 2013 tarihine dek, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde izlenebilir…

 
Toplam blog
: 25
: 1059
Kayıt tarihi
: 16.01.08
 
 

İşletmecilik eğitimi ve sonrasında finans sektöründe bir dönem profesyönel çalışmanın dışında, 19..