- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mutfakta hijyen
Mutfakta kullanılabilecek dezenfektanlar sınırlıdır.
Yiyecek dezenfeksiyonu için üzüm ya da elma sirkesi tercih edilebilir.
Tezgâh, lavabo dezenfeksiyonu içinse, 10 kat civarında sulandırılmış çamaşır suyu işe yarar.
Çamaşır suyu çelik ve madenleri aşındıracağı için kesinlikle konsantre olarak kullanılmamalı.
Püskürtmeli dezenfektanlar etrafa dağılarak gıdaların üzerine bulaşabileceğinden tercih edilmemeli.
Özellikle buzdolabı temizliğinde asla kullanılmamalı.
Mutfağınızın düzeni, hem daha rahat çalışmanızı, hem de hijyen kurallarını daha kolay uygulamanızı sağlar.
İşte birkaç öneri:
* Fırının sıcaklığı buzdolabını etkileyebilir. Birbirine uzak yerleştirmenizde yarar var...
* Ocak ve evye birbirine fazla uzak olmamalı; sizi yavaşlatır...
* Evye önünde geçirilen zaman çoktur. Mümkünse cam önünde ya da ışık alan, ferah bir köşeye evyenizi yerleştirin...
* Bulaşık makinenizin evyenin yanında olması işinizi kolaylaştırır...
* Mutfak aydınlık olmalı. Tezgâh için özel aydınlatma yapılmalı.