Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

20 Aralık '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mutfakta Yararlı Bilgi Salatası

Mutfakta Yararlı Bilgi Salatası
 


Bilinen var, bilinmeyen var; bilen var, bilmeyen var...


Mutfak aktivitesi içerikli pratik bilgiler, öneriler var...


İşte tüyolar, onlardan:


* Peynirlerinizi muhafaza ettiğiniz kabın içerisine 1 adet kesme şeker koyun. Kesme şeker nemi alacağı için peynirlerinizin uzun müddet dayanmasını ve küflenmemesini sağlar.


* Fırında yapacağınız tüm yemekleri yağlı kâğıt üzerinde pişirmeye çalışın. Çünkü yağlı kâğıt üzerinde yapılan yemekler kararmaz ve kendi buharıyla daha kolay ve daha sağlıklı pişer.


* Pişireceğiniz dana ciğerinin daha lezzetli olması için, pişirme işleminden yarım saat evvel ciğeri sütün içerisinde bekletin ve yıkamadan pişirin.


* Kuru fasulye veya nohut yemeği yaparken suyu fazla gelirse, içerisine bir miktar kırmızı mercimek atabilirsiniz. Mercimek suyun koyulaşmasını sağlarken yemeğinize de farklı bir lezzet katacaktır.


* Alüminyum kaplar ıspanak veya patates haşlarken kararma yapabilir. Aynı kapta elma kaynatırsanız, kabınız eski parlaklığını geri kazanacaktır.


* Çelik çaydanlığınızın içerisinde oluşan su lekelerini ve kireci temizlemek için, lekeli kısımları patates kabuğu ile ovabilirsiniz. Bu işlemden sonra nasıl parladığını göreceksiniz.


* Pilav ve makarnaları yeniden ısıtmak istediğinizde, ocak yerine fırında ısıtmayı tercih edebilirsiniz. Fırında ısıtılan pilav ve makarna kurumaz, dibi tutmaz ve ezilmez.


* Kırmızı etinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız içerisine bir miktar sirke katın. Sirke etinizin çabuk pişmesini sağlarken, daha yumuşak olmasına da yardımcı olur.


* Taze fasulyenin doğal rengini kaybetmemesi için kaynar tuzlu suda haşlayın. Daha sonra süzerek soğuk suda bir süre beklettikten sonra yemeklerinizde kullanabilirsiniz.


* Patlıcan ve kabak gibi yumuşak dokulu yiyecekleri kızartırken kıtır kıtır olmalarını istiyorsanız, una ve yumurtaya bulayarak kızartın. Eğer hemen tüketilmeyecekse bu yöntem sayesinde uzun süre yumuşamadan muhafaza edebilirsiniz.


* Tart hamuru yaparken hamura katacağınız tereyağı veya margarini önceden eritmeyin. Çünkü yağın tart hamuru pişerken erimesi, hamurun daha gevrek olmasını sağlar.


* Hazırladığınız kreplerin daha yumuşak olması için, malzemeleri çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bunun için mikser yerine el çırpıcısı kullanmanız yerinde olur.

 

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara