- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mutfakta Yararlı Bilgi Salatası

Bilinen var, bilinmeyen var; bilen var, bilmeyen var...
Mutfak aktivitesi içerikli pratik bilgiler, öneriler var...
İşte tüyolar, onlardan:
* Peynirlerinizi muhafaza ettiğiniz kabın içerisine 1 adet kesme şeker koyun. Kesme şeker nemi alacağı için peynirlerinizin uzun müddet dayanmasını ve küflenmemesini sağlar.
* Fırında yapacağınız tüm yemekleri yağlı kâğıt üzerinde pişirmeye çalışın. Çünkü yağlı kâğıt üzerinde yapılan yemekler kararmaz ve kendi buharıyla daha kolay ve daha sağlıklı pişer.
* Pişireceğiniz dana ciğerinin daha lezzetli olması için, pişirme işleminden yarım saat evvel ciğeri sütün içerisinde bekletin ve yıkamadan pişirin.
* Kuru fasulye veya nohut yemeği yaparken suyu fazla gelirse, içerisine bir miktar kırmızı mercimek atabilirsiniz. Mercimek suyun koyulaşmasını sağlarken yemeğinize de farklı bir lezzet katacaktır.
* Alüminyum kaplar ıspanak veya patates haşlarken kararma yapabilir. Aynı kapta elma kaynatırsanız, kabınız eski parlaklığını geri kazanacaktır.
* Çelik çaydanlığınızın içerisinde oluşan su lekelerini ve kireci temizlemek için, lekeli kısımları patates kabuğu ile ovabilirsiniz. Bu işlemden sonra nasıl parladığını göreceksiniz.
* Pilav ve makarnaları yeniden ısıtmak istediğinizde, ocak yerine fırında ısıtmayı tercih edebilirsiniz. Fırında ısıtılan pilav ve makarna kurumaz, dibi tutmaz ve ezilmez.
* Kırmızı etinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız içerisine bir miktar sirke katın. Sirke etinizin çabuk pişmesini sağlarken, daha yumuşak olmasına da yardımcı olur.
* Taze fasulyenin doğal rengini kaybetmemesi için kaynar tuzlu suda haşlayın. Daha sonra süzerek soğuk suda bir süre beklettikten sonra yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
* Patlıcan ve kabak gibi yumuşak dokulu yiyecekleri kızartırken kıtır kıtır olmalarını istiyorsanız, una ve yumurtaya bulayarak kızartın. Eğer hemen tüketilmeyecekse bu yöntem sayesinde uzun süre yumuşamadan muhafaza edebilirsiniz.
* Tart hamuru yaparken hamura katacağınız tereyağı veya margarini önceden eritmeyin. Çünkü yağın tart hamuru pişerken erimesi, hamurun daha gevrek olmasını sağlar.
* Hazırladığınız kreplerin daha yumuşak olması için, malzemeleri çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bunun için mikser yerine el çırpıcısı kullanmanız yerinde olur.