- Kategori
- Genel Sağlık
Şifa Deposu "Kurutulmuş Meyveler"

Uzmanlar, kurutulmuş meyvelerin insan sağlığındaki yerinin ve öneminin hayli büyük olduğunu belirtiyorlar...
Kurutulmuş meyvelerin, içerdikleri lif zenginliğiyle mide, bağırsak sistemi kanserlerinden koruduğu ve kabızlığı önlediği dile getiriliyor.
Meyveler kurutulduğunda, içerdikleri vitamin, mineral, protein ve yağ gibi besin maddelerinin daha yoğun hale geldiğini söyleyen uzmanlar, bu şekilde meyvelerin suyu dışında tüm besin öğelerinin önemli ölçüde korunmuş olacağını da ekleyerek şöyle devam ediyorlar:
Çok daha fazla taze meyve tüketilerek vücuda alınabilecek besinler, bu yoğunlaşma sebebi ile daha az miktarda kurutulmuş meyve ile vücuda alınabilir...
Kurutulmuş meyvelerin enerji, kuvvet ve öğrenme üzerinde pozitif etkileri vardır...
Bu nedenle bilhassa spor esnasında gücü artırır...
Kötü kolesterolü düşürür...
Beslenme problemlerine bağlı kansızlıkları önler...
Bebek emziren annelerde süt oluşumunu artırır...
Hastalıkların ve yaraların iyileşmesini kolaylaştırır ve hızlandırır...
Mide-bağırsak kanserlerinden korur ve kabızlığı önler.
Kurutulan meyvelerin kesinlikle ışık almayan, kuru ve serin yerlerde saklanması gerektiği unutulmamalıdır.
Uygun şartlarda muhafaza edilmeyen veya yeterince kurutulmayan bilhassa üzüm, incir, kayısı gibi meyvelerde, kansere sebep olan bit ve mantar zehiri (aflatoksin) oluşabiliyor.
Bunun dışında, açıkta satılan kuru meyvelere de dikkat edilmesi, mümkünse alınmaması akıllıca olacaktır.