Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '18

 
Kategori
Kitap
 

Mutlaka Okumanız Gereken Üç Kitap

Mutlaka Okumanız Gereken Üç Kitap
 

Son zamanlarda öne çıkan ve okuduğunuza pişman olmayacağınız üç özel kitabı sizler için yorumladık.
 
1 - Uçurtma Avcısı – Khaled Hosseini   
Uçurtma Avcısı Khaled Hosseini’nin ilk romanı. Arkadaşlık, aile üzerine kurulu sadakat sınavıyla dolu bir kitap. Hayatın gerçeklerini sorgulamakla birlikte bir çok duyguyu birlikte yaşamanızı sağlayacak. Gerçekten şaşırtan bir yandan da aslında hayatın ta kendisini anlatan bir hikaye.
 
Yazarın anlatımı ve olay kurgusu da çok başarılı. Okurken kendinizi kahramanın yerine koymanızı aynı duyguları hissetmenizi sağlıyor. Yaşayarak okuyacağınız bu kitabı okuduktan sonra şimdiye kadar okumadığınıza pişman olacağınıza şüphe yok. Üstelik en çok satanlarda da hak ettiği yeri bulmuştur.
 
2-  Ahmet Ümit – İstanbul Hatırası
Ahmet Ümit polisiye dalında kendini kanıtlamış bir yazardır. Bu kitabında da tüm başrol karakterleri gibi Başkomiser Nevzat ana karakterdi. Sarayburnu’ndaki Atatürk Heykeli’nin dibine bırakılan bir cesedin sırrını çözmeye çalışırken soluksuz okuduğunuzu fark edeceksiniz.
 
Kitabın en güzel yanı ise İstanbul tarihinden bir çok bilgi içermesi, İstanbul’un en güzel yerlerini muazzam bir dille anlatılması. Merak içinde ve İstanbul’un keyfini çıkararak okuyacağınız bir kitap. Yine Ahmet Ümit’i çok seveceksiniz.
 
3- Ece Temelkuran – Düğümlere Üfleyen Kadınlar
Ece Temelkuran bu kitabıyla adından çok söz ettirmiş, bir yandan da kadınların gizli ve özel dünyasına değinmiştir. Romanın baş kahramanları adından da anlaşılacağı gibi kadınlar üzerine kuruludur. Farklı özellikte, farklı düşüncede, farklı topraklarda yaşamış bir kaç kadının farklı hikayelerinin bir hikayeyle birleşmesini anlatmaktadır.
 
Hırs ve tutku üzerine olan bir hikaye gibi görünse de aslında her şeyin başının aşk olduğunu ve aşkın insanlar üzerindeki etkisini anlatıyor. Ne kadar farklı hayatlar yaşansa da kalbin bir kişiye bağlanmasının aynı sonuçları doğurabileceğini de. Okuduğunuzda kendinizden çok şey bulacağınızdan eminiz.
 
 
Toplam blog
: 29
: 135
Kayıt tarihi
: 25.07.17
 
 

Yaşam Koçluğu, NLP Uzmanlığı ile birlikte editörlük yapmaktayım. Blog sayfamda yazmaya başladıkta..