Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '14

 
Kategori
Gönüllülük
 

Mutlu Destek Hattı

Mutlu Destek Hattımız, gönderilerimizin Kars Eşmeyazı okul Müdürü tarafından teslim alınmasını, öğrencilere dağıtılmasının fotoğraflanmasını beklemeden, sıcağı sıcağına yeni bir okula kampanya başlatma heyecanı içerisinde.

Sevgili Esra’nın tesadüfen bulduğu yeni okulumuz:  Adıyaman Kahta Çataltepe ilköğretim okulu.

Öğretmenimiz ile irtibata geçiyor öğreniyoruz kaç öğrencimiz var, anasınıfı mevcudu nedir…

Sayfamızda ilan ettiğimiz anda gönlü güzel dostlarımız hemen harekete geçiyorlar. Sibel bir set kitap kargo çıkartırken Zuhre bir grup arkadaşıyla rengârenk bir koli hazırlayıveriyor; neler yok ki içinde; balonlar, çoraplar, kalemler, yardımcı ders ve test kitapları… Derken Tevhide den bir mesaj geliyor, giysi de yollayabiliyor muyuz? Elbette ki evet ...

Bu arada Kars’taki okulumuzdan hediyelerimizin dağıtım haber geliyor fotoğraflarla, çok seviniyoruz miniklerin neşeli yüzlerini gördükçe ellerinde yeni kitapları, oyuncaklarıyla...

5 Nisan Cumartesi gününü alışveriş için seçiyor ve o gün şehir dışında olup katılamayacakları için üzülen Ayşen ve Ahmet’i teselli ediyoruz; bir sonraki okulun alışverişine muhakkak katılırlar.

O sabah erkenden buluşuyoruz Esra, Erol ve ben. Tüm öğrencilere birer diş fırçası ve diş macunu alıyoruz ilk önce. Koli ağır ama Erol keçi gibi tırmanıyor yokuşları.  Işık Kırtasiye ikinci adresimiz. Listemiz de belli;  defterler, kalemler, cetvel setleri, sözlükler, flütler, resim defterleri, pastel boyalar, silgiler, kalemtraşlar, krepon kâğıtları, makaslar, oyun hamurları…

23 Nisan süslemeleri için paket paket ipli bayraklar ve ay yıldızlı kırmızı balonlar alıyoruz. Kızlara süslü tokalar ve ip atlama setleri;  erkeklere minik kauçuk çek-at toplar ve basket potaları seçiyoruz.

Veznecilerdeki kitapçının alt katında bir hazine bizi bekliyor... Üçümüz birden heyecanla gömülüyoruz kitaplara. Emine’nin titizlikle hazırladığı listedeki kitapların çoğunu da buluyoruz. Öğrencilerimizin yaş gruplarına uygun 177 adet kitap seçiyoruz.

En keyifli alışverişi en sona bırakmıştık; anasınıfına oyuncaklar !

Tamir setleri, çay setleri, bebekler, legolar, yap-bozlar, boyama kitapları, tahtadan sayılar & harfler ve rengârenk bir tahta saatleri öğreniyorum seti.

Bu arada bütün bunları görüntüleyip sayfamıza eklemeyi de ihmal etmiyoruz. Artık sıra Metro kargoda, kolilerimizi hızla ulaştıracak ve biz de öğretmenimizden gelecek güzel haberlerle ve neşeli fotoğraflarla süsleyeceğiz Mutlu Destek Anlar sayfamızı.

Bir sonraki Mutlu Destek Projemiz için bizi takibe devam eden gönlü güzel dostlarımız var olduğu sürece yola devam...

 Meltem Berk 10/04/2014

 

 
Toplam blog
: 43
: 340
Kayıt tarihi
: 24.04.12
 
 

Notre Dame de Sion Lisesi ve İstanbul İktisat Fakültesi İktisat Bölümü mezunu, hayatla mücadelesi..