Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '13

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Mutluluğu para ile satın alamazsın;

Mutluluğu para ile satın alamazsın;
 

Mutluluk nedir ki, mutluluk huzurdur. Mutluluk insanın içindeki coşkudur. Mutluluk insanın kendi kabına sığamamasıdır. Mutluluk keyiftir. Mutluluk aşktır. Birini seversin, için içine sığmaz. Çünkü mutlusundur. Mutluluk pozitif bir duygudur. Yaptığımız bir işin sonunda onu başarmak, bizim ödülümüzdür mutluluk. Mutluluğu satın alamazsın. Pazarda, markette satılmaz. O bir meta değildir. Cebinde paran olsa da onu sahip  olamazsın. İçimizdeki duygudur o. Kıpır, kıpır, bizi heyecanlandıran kalp atışlarımızı hızlandıran bir duygu selidir mutluluk.

Mutluluğu insan kendisi çağırır, kendisi seçer. Küçük jestler, arkadaşına sevdiğine söylediği küçücük sözcükler, kendini mutlu ettiği gibi, karşısındakine de ziyadesiyle mutlu kılar. Negatif söz ve davranışlar mutsuzluğu getirir. Bu nedenle hepimiz pozitif olmak zorundayız. Düşünsenize sabah kalktığınızda güler bir yüzle annenize, babanıza, karınıza veya kocanıza tatlı bir günaydın, sizin ve onların güne iyi başlamanın habercisidir. Sabahleyin okulda, işte, her arkadaşlarınıza gülücükler dağıtmanız size maliyeti sıfırdır. Ama getirisi çok büyüktür.

Mutluluk paylaşmaktır. Mutluluk dokunmaktır. Mutluluk sevdiğinizin elini tutmaktır. Doğum günü olana “mutlu yıllar” deriz. Yeni evlene çifte “Mutlu olun” denilir. Bayramlarda “mutlu bayramlar” dileriz birbirimize. Bal tadındaki bu tatlı sözcüğü söyleriz hep, iyi günlerde, mutlu günlerde.

Sabahleyin yüzünü yıkarken aynaya bak, kendine gülümse. Evde, sokakta, işyerinde karşılaştığın insanlara gülümse, ama bunu yaparken kalben isteyerek yap.

Eşine ya da sevgiline seni seviyorum demek, güzel bir söz söylemek, bir tatlı bakış kondurmak, bir demek çiçek vermektir mutluluk…

Bir yerde okumuştum. Çok hoşuma gitti. “Arının kuyruğuna zehir, ağzına bal verilmiştir; neye talipsen onu alırsın. İşte  mutluluğun anahtarı bence.

Bu gün benim doğum günüm. Mutluyum. İçimden geldiği gibi paylaşmak istedim mutluluğu.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Hep mutlu olun, mutlu kalın.

Sevgiler, saygılar.

Abdurrahman Balcılar

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..