​ Muzda dans / Gündelik Yaşam / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Muzda dans

Muzda dans
 

Bu gün, Beşiktaş cumartesi pazarından alışverişimi yapmış, eve dönüyordum. Yanımda yürüyen kerli ferli adam, poşetinden irice bir hıyar alıp, katır kutur yemeye başladı.

Pazarda, adamın biri tezgahtaki hıyarların hepsini tek tek elledi. Almadan giderken, pazarcı "hıyara bak abi!" diye çığırıyordu. Yolda hıyar yiyerek giden adama bakarken, pazarcının lafı aklıma geldi. Tam gülecektim ki, daha önce yenip atılmış bir muz kabuğuna basmışım. Bir parende atıp yüzüstü kapaklandım.

Küçüklüğümden beri kaşımda taşıdığım yara izinin üstü yeniden yarıldı. Bir elimle poşetimi alıp, diğer elimle kaşımı tutarak bir eczaneye daldım. Eczacı, pansuman yaptı ama, dikiş attırmam gerektiğini söyledi. Evin yakınındaki hastaneye gidip dikiş attırdım. Sonra eve gidip, hanıma poşeti teslim ettim. Hanım poşeti aldı dolaba yerleştirdi. Sonra, bir ara kaşımı görünce "n'oldu?" diye telaşla sordu."Hiiiç, muz kabuğuna bastım" dedim.

Ben masaya, hanım koltuğa oturup televizyonu zaplamaya başladı... Bir kanalda dans yarışması vardı. Biraz onu seyrettik. Başka bir kanala zapladı. Orada da "buzda dans" yarışması yapılıyordu. Kız, oğlanı kaldırmak isterken; ikisi birden mabatları üstüne düştüler.

Çok güldüm. Onlar, buzda; bendeniz cennet kuşu da "muzda dans" yapmıştım. O anda tabi dikkat edemedim ama, yolda hıyar yiyen adama kimse gülmeyi düşünmemiştir. Benim muza basıp parende atmama ise çok gülen olmuştur. Hele, öncelikle poşetimi toparlamaya çalışmama!

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..