Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '20

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Nasreddin Hoca'nın Eskişehir'i

     Hem geçmişi yaşatan hem de yeniliklere kolaylıkla ayak uyduran bir şehir Eskişehir. Nasreddin Hoca’nın bize bıraktığı miras, Cemal Süreya’nın şiirine konu olmuş bir Yunus Emre yurdu. İç Anadolu’nun Venedik’i kabul edilen ve Türkiye’nin en yaşanabilir şehirler listesinde hep ilk sırada yer alan bir şehir. Köklü tarihi ise cümlelere sığamaz. İster bir tur rehberi ile isterseniz bireysel gezebileceğiniz bir üniversite şehri.

                                                    Porsuk Çayı & Adalar Bölgesi

     Adalar bölgesi çok ünlü olup; Porsuk Çayı'nın her iki yakası da kafe ve restoran bakımından çok zengindir. Bölge hem gece hem de gündüz çok hareketlidir. Öğrenciler ve yerli halk tarafından da çok fazla ilgi gören bölge, şehir merkezinde yer almakta; Atatürk Caddesi, Şair Fuzuli Caddesi ve Doktorlar Caddesi arasında kalmaktadır. Bölgeye toplu taşıma araçlarından tramvay ile rahatlıkla gidebilirsiniz. Ayrıca Adalar bölgesi, Eskişehir Tren Garı’na yürüme mesafesinde olup; kısa bir yürüyüşün ardından bölgeye ulaşabilirsiniz.

                                                    Gondol ve Bot Seferleri

     Porsuk Çayı üzerinde gondol ve bot turları düzenlenmektedir. Bu bakımdan, Venedik’teki gondol ve Amsterdam’daki bot turlarını andırmaktadır. Gondol turları Köprübaşı ve Eski Tepebaşı Belediyesi binası yönünden yapılırken; Espot adı verilen bot seferleri ise hem turistlik hem de ulaşım olarak hizmet vermektedir. Porsuk Çayı boyunca duraklar mevcut olup; turistlik seferler Köprübaşı ve Tülomsaş arasında yapılmaktadır.

                                                    Tarihi Odunpazarı Evleri

     UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan evler, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de adından büyük bir övgü ile söz ettirmiştir. Bölgede evlerin yanı sıra Kurşunlu Camii ve Külliyesi de bulunmaktadır. Ayrıca, bölgedeki geleneksel el sanatları örneklerini de tarihi Atlıhan Çarşısı, Eskişehir sanatları çarşıları ve Lületaşı Müzesini ziyaret ederek görebilirsiniz. Cam Sanatları Merkezi, Anadolu Üniversitesi Karikatür Müzesi, Balmumu Heykeller Müzesi de gezilmesi gereken alanların başında gelmektedir. Eskişehir’in önemli tatlarından biri olan çiböreğin tadına yine ünlü bir adres olan Kırım Kültür Evi’nde bakabilir; Balaban Köfte, Met Helvası, leblebi kurabiyesi alternatiflerini de değerlendirebilirsiniz. Tarihi Odunpazarı Evleri’nin olduğu bölgeye şehrin her köşesinden ulaşım son derece rahat olup; belediye otobüsleri ve tramvay ile ulaşabilirsiniz.

                                                           Sazova Parkı

    Yaklaşık 400.000 metrekare alana yapılmış olan park, hem çocukların hem de biz yetişkinlerin zevkle gezip göreceği bir yer. Giriş ücretsiz olup; park alanı içinde, Masal Şatosu, Uzay Evi, Hayvanat Bahçesi, Korsan Gemisi, Yapay Gölet, Eti Su altı Dünyası, Bilim ve Deney Merkezi, Türk Dünyası Bilim Kültür Merkezi, Esminyatürk gibi merkezler de bulunmaktadır. Bu yapılara girmek için ise küçük bir miktar para ödenmesi gerekmektedir. Masal Şatosu çok ünlüdür. Disneyland’ı andırsa da, Türkiye’de bulunan birçok tarihi yapıdan izler taşımaktadır. Şato, 8 kule ve 18 kulecik olmak üzere toplamda 26 kuleden oluşmaktadır. Sazova Parkı’na Odunpazarı’ndan otobüs ile ve Taşköprü caddesinden dolmuş ile gidilebilir.

                                                     Eskişehir’e Nasıl Gidilir?

     Eskişehir tren hattı tüm Anadolu’yla bağlantılıdır ve hızlı tren kullanımı çok yaygın olup; Eskişehir-İstanbul arası 2 saat 54 dakika, Ankara-Eskişehir arası 1,5 saat, Ankara-Konya arası 2 saat’tir. Eskişehir’e Türkiye’nin her yerinden otobüs ile ulaşım mümkündür. En yakın havaalanı ise Ankara’dadır. Özel araç kullanımında ise Ankara- Eskişehir arası 3 saat, Eskişehir-İzmir arası 5-6 saat, Bursa-Eskişehir arası 2 saat sürmektedir.  

    Eskişehir’de kış mevsimi çok soğuk geçmekte olup; yoğun kar yağışı görülmektedir. Nisan – Ağustos arası gezi içi uygun zamanlar olup; konaklamak için birçok otel ve konuk evleri seçeneği mevcuttur. 

   

 

 

 

 
Toplam blog
: 57
: 280
Kayıt tarihi
: 18.07.15
 
 

1992 yılı İstanbul doğumlu. İlkokulu İstanbul'da okudu, ortaokulu ve liseyi Edirne'de bitirdi. Kara..