Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Ne olacak bu memleketin hali

Ne olacak bu memleketin hali
 

ACABA ŞİKECİ BU MU?


Voleybolda, YILDIZ Kızlarımız, geçtiğimiz günlerde, dünya şampiyonu oldular. Ne yazık ki, şampiyonluk maçını naklen yayınlayan bir TV kamalımız olmadı. Gurur duyduk. Sonra 12 Dev adam heyecanı başladı. Ne yazık ki, kızlarımızın Dünya Şampiyonluğu, kaynadı gitti. 12 Dev Adam, uzun bir hazırlık devresinden sonra, şampiyonaya iyi başladı. İlk iki maçı kolay geçen devlerimiz, sonraki iki maçta cüceleştiler. Neyse ki, İngilizler, Polonya yı yenerek, bize tarihi bir kıyak ta bulundular. Şampiyonaya yenİden dahil olan Devlerimiz, İngilizlerin verdiği gazla, İspanya yı, inanılmaz bir maçın sonunda, yenmeyi başardılar. 

Basketbol, futbol seyircisini de çekmeyi başardı. Tüm ülke, basketbol sever olduk. Hepimiz, Basketbol Milli Takımımızın fanatikleriyiz. Lafı, buradan futbola getireceğim. Futbolda da, bu gün milli maç heyecanı var. Daha doğrusu, heyecansızlığı. Futbol Milli takımımız, kimsenin umurunda değil. Millilerimiz, taraftarını kaybetti. Futbol Milli Takımımızda, seyirciyi ayaklandıracak, heyecanlandıracak, futbolcu yok. Futbolcu olmadığı gibi, teknik heyet de yok. Hidding ve yardımcılarını seven, sempati duyan, birini bulmak zor. Milli takımı oluşturan aday kadroyu, kim, nasıl belirliyor, neye göre futbolcu seçiliyor, anlamak zor. Kadroyu Dağılma noktasına gelen, GS ın elde kalmış futbolcuları oluşturuyor. Bir, iki, FB li ve oradan buradan toplanan Gurbetçilerimiz. Sonuç ortada. Bir Kazakistan maçı oynadık, evlere şenlik. Bu gün de, deplasmanda Avusturya ile oynayacağız. Biz bu maçı alırız, diyebilen birisi var mı? Futbol Federasyonumuz bile, böyle bir tahmin yapamaz. Federasyonumuz zaten bu maç ile fazladan ilgilenecek durum da değil. Ama Allah yardım ediyor. 

Basketbolumuzu, İngilizler kurtardı, futbolumuzu da, Belçikalılar. Bu arada şike ne olacak, diye sormayın, vallahi bilmiyorum. Kimse de bilmiyor. Suçlu var, suç yok. Tıpkı Ergenekon davası gibi. Adamlar neredeyse üç yıldır içerdeler, ortada iddianame yok.Birileri, bir yerlere, bir şeyler gömüyor. Sonra elleriyle koymuşlar gibi bulup çıkarıyorlar, sonra bunlar delil olmaz diyorlar. Şike de böyle bir şey. Şikeyi de aynı savcılar soruşturuyor. Yüzlerce kılsör delil toplamışlar. Ses kasetleri, CD ler, Tatlıses in kasetlerinden daha çok. Yine de olmuyor. Şikeciler içeride, şike ortada yok. Durum böyle olunca, futbolumuzun hali de malum. Futbolcu var, taraftar var, futbol yok. Allah rızası için, şu, şike sarmalından artık çıkın. Milli takımımızı, Hidding ve Dalton kardeşlerden kurtarın. Vallahi küme düşeceğiz. Böyle giderse, Kazaklar, bize kazağı ters giydirecekler. 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..