Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '08

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Ne zaman doktora başvurmalı?

Bugüne kadar yazdıklarımı okuyup sağlıklı beslenmeye başlayanlarınız hain kilolardan bir bir kurtulmaya da başlamışlardır eminim.

Daha önceki yazılarımdan birinde bahsettiğim gibi eğer geçmişte çok sık düşük kalori rejimleri yaptıysanız, yeni moda tabiriyle yo-yo diyetler hayatınıza çok girdiyse, son dönemde uzun süreli ama başarısız diyet deneyimi yaşadıysanız..

Vücudunuzun ilk anda olumsuz tepki vermesi hatta sınırsızca yenebilecek gıdalardan aşırı tüketmeniz neticesinde 1-2 kilo alması bile mümkün olabilecektir.
İlk 3 gün ne kırk yılda bir yenecekler grubundan ne de kesin yasaklar grubundan herhangi bir gıdayı herhangi bir ölçüde tüketmediğiniz sürece vücudunuzun karbonhidrat bağımlılığını yenmesi mümkündür. Ancak ilk 2 ayın çok önemli olduğunu, özellikle uzun yıllardır kilo problemi çeken kişilerde bozulan insülin metabolizmasının düzene girmesini sağlamak için en az 2 aylık bir süreye ihtiyaç duyulduğunu özellikle belirtmem lazım.

İlk 2 ay son derece titizlikle bu sistemde beslendiğiniz halde hala tartıda bir fark göremiyorsanız veya kaybettiğiniz kilo miktarı az olsa bile sizi tanıyanlar "küçüldün", "eridin" gibi ifadeler kullanmıyorlarsa ve/veya siz hala daha doymadığınızı yani mide kazıntılarınızın, açlık krizlerinizin devam ettiğini düşünüyorsanız, içiniz kıyılıyor, fenalaşıyorsanız mutlaka ama mutlaka bir endokrinoloji yani metabolizma ve hormon uzmanı doktora başvurmalısınız.
Çünkü yeterince kilo verememenizin nedeni tiroid hormonu yetersizliği olabilir. Açlık hissiniz gizli şeker, hiperinsülinemi gibi bir hastalıktan kaynaklanıyor olabilir.
Benim yakın çevremde bu beslenme sistemini benimseyip 2 ayın sonunda tatminkar neticeleri göremeyip benim zorumla doktora giden en az 4 kişide benzer rahatsızlıklar tespit edildi.

Sadece zayıflamak için değil sağlıklı olup olmadığınızı anlamak için de en az 2 ay hiç kaçamak yapmadan bu sistemde beslenmenizi öneririm.

 
Toplam blog
: 25
: 1648
Kayıt tarihi
: 24.01.08
 
 

Annem çok dua etmiş "abisinden çok çektim ne olur bu iştahlı olsun" diye; olmuşum da.... 1 yaşınd..