Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ne zaman evlenmek gerekir

Ne zaman evlenmek gerekir
 

Evlilik doğal bir şey olabilir mi?

Olamaz.

Nikah da yapılan işlemler bana, kira kontratı gibi geliyor. İnsanlar kontratı imzalıyor, bir müddet sonra sorunlar çıkıyor, ayrılmak istiyorlar, ama yine de bu birlikte olmak istemeyen kişiler, bu kontratla birlikte olmaya zorlanıyorlar. Ayrılmak isteyince şu dialog geçiyor

“-Ayrılamazsın.”

“-Neden”

“ –Nikah kontratın var.”

“-ehh ne olacak.”

“-Nafakamı verirsen düşünürüz bir şeyler.”

Bu mantıklı bir şey mi Allah aşkına.

Evlenmeden önce iyi düşünmek gerekir.

Şu durumlarda evlenmemek gerekir;

Mesela karşı taraftan hoşlanıyor olabilirsiniz, ama bazen içinizdeki sevgiye bakın, yada aşka her neyse bu evlenmek için yeterli olmayabilir.

Sadece biri size "Benimle evlenir misin" diye sordu diye karambole gelmeyin. Unutmayın bir filosof “evlilik bir çembere benzer, içindeki dışarı çıkmak, dışındaki içeri girmek ister” demiştir.

Aileniz sizin evlenmeniz için üzerinizde baskı kuruyor olabilir. Baskı kurmasa da sadece bazı sözleriyle size evliliğe yönlendiriyor olabilir. Gaza gelmeyin, içinizde sevgi, aşk varsa evlenin.

“Kendi evim olur, istediğim gibi donatırım, istediğim gibi yaşarım” diyerek evlenmeyi düşünmeyin, bunları yapamayabilirsiniz ve pişman olursunuz.

“Yaşım geçiyor, bundan sonra evlenemem" diye korkarak evlenirseniz bir zaman sonra anyayı konyayı görünce, “bekarlık sultanlıkmış” dersiniz.

Sevdiğiniz insanı küçük görüp, “hala bir çocuk” deyip, bir yüzük taktığınız zaman, büyüyeceğini sanıyorsanız, havanızı alabilirsiniz.

Biri size “Eski sevgilinizin evlilik hazırlığında” deyip size gaza getiriyorsa, sevmiyorsanız sakin olun, gaza gelip yanlış karar vermeyin.

Gelinlik giymek, damatlık giymek, ona buna düğün yaparak hava atmak içinde evlenmeyin.

Ancak şu durumda evlenebilirsiniz. Bu da sevdiğiniz yanında olduğunda kendinizi her zamankinden daha zeki, güzel ve mutlu hissediyorsanız, yukardaki maddelerin hiçbirine bakmayın, bir şey düşünmeyin evlenin.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..