Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Neden herkes Fenerbahçe'ye karşı?

Neden herkes Fenerbahçe'ye karşı?
 

Fenerbahçeliler ha bire başkalarına kızacağına; biraz da kendi yarattıkları antipatinin farkına varmalı...


İster Fenerbahçeli olun, ister başka bir takımlı, eğer futbolla azıcık ilgiliyseniz, “ Neden herkes Fenerbahçe’ye karşı? “ sorusu, muhakkak sizin de aklınıza gelir bence.

Evet… Fenerbahçeli olmayanların çok büyük bir çoğunluğu, Fenerbahçe’ye karşıdır; doğrudur bu düşünce.

Ama… Her şeyin bir nedeni olduğu gibi, bu durumun da kendine göre nedenleri var; besbelli…

Fenerbahçe, Fenerbahçeliler dışında kalan hemen hemen herkese antipatik geliyor. Çünkü: Başkalarına hiç gerek kalmadan, Fenerbahçelilerin bizzat kendileri bu duruma kendiliğinden sebep oluyor.

Sizin bir futbolcunuz, Gökhan Gönül, eğer çıkıp: “Şampiyonluğumuz Türkiye’nin dörtte birine hayırlı olsun!“ diyebiliyorsa; tabi ki antipatik olursunuz.

“Türkiye’de en hırçın, en agresif, en antipatik futbolcu kimdir?“ Sorunuza, insanların % 90’ı tereddütsüz: “Emre Belezoğlu” cevabını veriyorsa; nasıl sempatik olabilirsiniz ki?

Eğer şampiyonluk grubu maçları oynanırken hocanız, Aykut Kocaman: “Fenerbahçe’ye karşı oynayan takımların bu kadar mücadele etmesi manidar! “ diyebiliyorsa, kendileri dışında kalan tüm takımları töhmet altında bırakabiliyorsa, değil yalnızca Türkiye’de, Dünya’nın her yerinde herkes size karşı olur.

Eğer Fenerbahçe’nin eski başkanlarından sevgili Ali Şen: “Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak!“ diyerek, kendi takımını büyüten; ama diğer takımları ve taraftarlarını küçümseyen, yok sayan bir düşünceyi dile getirebiliyorsa, insanlar size ve zihniyetinize Karşı olmasın da, ne yapsın?

Şampiyon olunduğunda ya da şampiyonluk kaçırıldığında, eğer bir takımın taraftarları sevincini de, öfkesini de makul ölçülerde tutamıyor, ortalığı yangın yerine çevirebiliyorsa; bu zihniyet, sadece düşman üretir, dost değil…

Bir Avrupa Kupası maçında, sırf Galatasaray’ın rakibi diye, Fenerbahçeliler, maçın oynandığı stada gelip, Manchester United’ı desteklerse; bu hangi milli bilince ya da hangi sportmence anlayışa sığar? Böyle bir davranış, ayrışma yaratmaktan, kutuplaşmaları hızlandırmaktan, keskinleştirmekten başka nasıl bir sonuca hizmet edebilir ki?

Eğer bir kulübün yöneticisi, Ömer Çavuşoğlu, ezeli rakiplerinin, Galatasaray’ın, bayrağını yırtmaya cüret edebiliyorsa, bu davranış nasıl anlayışla karşılansın, nasıl bir taraftarlık anlayışını temsil edebilsin ki?

Eğer bir takım, Anadolu’dan transfer edilen yetenekli Türk futbolcularını “en çabuk harcayan, değirmende öğüten” bir imaja, bir yönetim anlayışına sahipse, hangi futbolcu o takım için güven ve sempati üretebilir ki?

Eğer bir futbol takımının, Fenerbahçe’nin başta başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere, birçok yöneticisi de, ısrarla “11 Yabancı futbolcu oynatabilme”  düşüncesini savunuyor ve farkında olarak ya da olmayarak,Türk Futbolu’nun geleceğini dinamitliyor, köküne kibrit suyu dökebiliyorsa, böyle bir düşünceyi ısrarla savunanlara, kim hangi anlayış ve sempatiyi gösterebilir ki?

Türkiye’nin, Türk Futbolu’nun son 1 yıldır başını ağrıtan, geleceğini karartan, futboluımuzu ölümüne tehlikeye atan, en önemli takım ve yöneticileri kimlerdir acaba?

“Fenerbahçe küme düşmesin de, Fenerbahçe’ye bir şey olmasın da, gerisi ne olursa olsun! ” zihniyetinin sözsüz temsilcilerine, karşı olunmaz, isyan edilmez de, başkaca nasıl bir davranış sergilenebilir ki acaba?

Fenerbahçe, Fenerbahçeliler, kendilerine karşı olanlara kızacaklarına, söylenip duracaklarına, azıcık da aynaya bakmayı bilsinler; zahmet olmazsa!...

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..