​ Nerede kalmıştık? / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Nerede kalmıştık?

Nerede kalmıştık?
 

Önce Sağlık


İlgilenip de takip edenler varsa bilirler. 20/05/2009 tarihinden beri yazı yazamadım.

Nedeni ise "Sol parotis parankimal lenf nodu"

Önce hafif bir ağrı şeklinde başladı. Bendeniz 34 yaşımda olmama rağmen hala yirmilik diş sorunu yaşadığım için bunu alışılagelmiş bir diş sorunu olarak gördüm.

Ancak bir sabah kalktığımda artık bayağı bir ağrı vardı ve sol kulağımın altındaki şişlik iyiyden iyiye kendini gösteriyordu.

Doğal olarak dişçime gittim.

Ancak O, derhal bir Kulak Burun Boğaz uzmanına gitmemi söyledi.

Ertesi gün randevu alabildiğim ilk merkeze gittim. Ultrason sonucu " Sol parotis parankimal lenf nodu" olarak belirlendi. Büyüklüğü ise 6, 8 x 7, 2 mm. idi.

Benim için zor bir dönem başlamıştı.

Kendimi çok halsiz hissediyordum. Yutkunamıyordum, yemek yiyemiyordum. Elbette yazı da yazamıyordum.

Korku dolu bir süreç de başlamıştı. Çünkü K.B.B. uzmanı doktor, benim derhal Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine gidip tam teçhizatlı bir şekilde tahlillerden geçmem gerektiğini söylüyordu.

Bu arada ilaç tedavisi de başlamıştı.

Gelgelelim, bir-iki gün sonra sağ kulak altımın da şişmeye başlaması dişçimi sevindirdi. Çünkü, şişliğin diğer tarafa da geçmesi, kötü bir şeyden ziyade genelde tükürük bezi iltihabı göstergesiymiş.

Bu iltihabik durumu yaratabilecek fonksiyonlardan en önemlisi yirmilik dişlerimdi. Onlardan ilkini çektirdik. Diğeri de ancak bir operasyonla alınabileceği için sırasını bekliyor.

Daha doğrusu bendeniz yine ihmal ediyorum. Tıp fakültesinde yaptırmam gereken tahlilleri de elbette yaptırmadım.

Tabii, bu uzun rahatsızlık sürecinde de yazı yazamadığım için bir sürü güncel konuyu da kaçırmış oldum.

Örneğin, Göztepe şampiyon oldu ve 14 Haziran'da da 84. doğum gününü kutladı, Altınordu küme düştü, yine Altınordu'nun 14 yaşındaki küçükleri 1170 takım içerisinden kılpayı bir farkla şampiyonluğu kaçırarak Türkiye ikincisi oldu ( tezata bak!), Süper Ligi yine kaçıran Altay ve Karşıyaka'nın neredeyse tüm oyuncuları serbest kaldı, rakiplerini resmen eze eze Süper Lige çıkan Manisaspor intihar etti, İzmir'i silme götüren C.H.P. li Belediyeler herhalde rakip bulamadıkları için birbirleriyle kavga etmeye başladı( kavga kelimesi az bile kalır ), Kemeraltı'nda işporta artık rahat rahat satış yapamamaya başladı, Metro yine başka bahara kaldı.

Bunlar İzmir gündeminden kaçırdığım güncel konulardı.

Elbette Türkiye gündeminden de bazı güncel konuları kaçırdım bu rahatsızlığım boyunca. Bunların en yenisi Taraf gazetesinin son iddiası. Olay mahkemede, ben konuşmam.

Ama şüphesiz bu süreçte öğrendiklerim de oldu. Mesela, A.K.P.'ye A.K.P. dediğim için edepsiz olduğumu öğrendim.

Neyse. Efendim neymiş, önce sağlıkmış.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

İmza- Bir EDEPSİZ.
 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..