- Kategori
- Ben Bildiriyorum
Nerede yanlış yaptık?
Her geçen gün okula gitmek biraz daha zor geliyor bana...Nakiller yüzünden sürekli değişen öğrencilerimi tanıyamama mı yanayım; tanıdıklarımın davranışlarına mı yanayım ben de şaşırdım...
Hala cin bakışlı, aile terbiyesinden nasibini almış çocuklar umudum oluyor bazen...
Bazen öyle ilginç sorular geliyor, ya da kitaptaki hatalı bir bilgiyi keşfeden çocuklar çıkınca öğretmen olduğumu hatırlıyorum yeniden..
Öğretmen aynı zamanda, hatta daha çok eğitmendir. Ama lise öğretmeni olarak ;15 yaşına kadar verilmemiş değerleri kazandırmak imkansız gibi... O yaşa kadar oturmuş olan davranış şekilleri ve tavırları veli toplantısında aile profillerini görünce daha net algılıyorum.
Ders konusuna hiç girmiyorum. O daha büyük fiyasko... Toplu mesaj kopyaları mı istersiniz; adını bile bilmediğim saat görünümlü cep telefonuyla bağlantılı son model kopya cihazları mı istersiniz?
Ders çalışmak, artık aşağılık kompleksi nedeni.. Anlamsız ve gereksiz. Nasılsa 50 ortalama tutturan herkes direk sınıf geçiyor. Üniversite kimin umurunda ? Parası olan en pahalı üniversiteye zaten gidiyor.
Orta halliler de şehir dışında çocuk okutmak yerine burslu okutuyorlar çocuklarını... Aslında suçlamıyorum onları.. Şehir dışında hem uzakta kalıyor , hem de hemen hemen aynı paraya geliyor burs seçenekleri.
Hayatımın en üzücü öğretmenler gününü yaşadım bu yıl. İlkokul öğretmenleri tek olmanın avantajından; ortaokul öğretmenleri de TEOG nedeniyle sahte de olsa sevgi gösterileri görürken; biz lise öğretmenlerine uzaktan el sallıyorlar en fazla... Belki birkaç vicdanlı ve temiz öğrenci geldi yanımıza, elimizi öptü.
İşte ben sadece onlar için, sadece onlar için hala mesleğimi seviyor ve yapıyorum...