Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Neredesin ey insanlık!

Neredesin ey insanlık!
 

Çok önceden yayınladığım bir yazı... Tazeliğini ve güncelliğini koruyor, sadece isimler değişti

2011 yılında başlayan Arap Baharı nedeniyle binlerce insan yaşamını yitirdi. Suriye baharın son halkası olarak halen halkını öldürmeye devam ediyor. Baharın gerçekleştiği ülkelere ya doğrudan ya da dolaylı olarak müdehale eden devletler ve uluslararası kuruluşlar Suriye yönetimine karşı aciz duruma düşmüş durumdalar. Diğer ülkelerdeki olaylar sırasında çok fazla adı geçmeyen Arap Birliği başta sert önlemler alacak gibi dursa da Rusya'nın çıkarlarına ayak uydurmak zorunda kaldılar. Libya olaylarında her gün adı geçen NATO sanki tasfiye oldu, unuttuk. BM, elçi olarak Kofi Annan'ı gönderiyor, O da Esad'la kahvesini yudumlarken az ötede ordu insanları öldürmeye devam ediyor. Bütün dünya gözünü Suriye'ye çevirdi olayların normalleşmesini bekliyor. Buraya kadar her şey anlaşılabilir. Ama anlayamadığım bir nokta var: Acaba hepimiz Suriye'ye dalmışken Filistin'i unuttuk mu? Son yaşanan saldırıda İsrail 14 Filistinli'yi katletti. Şimdi Arap Birliği'ne, NATO'ya, BM'ye ve hatta AB'ye soruyorum İsrail'e karşı neden hiçbir önlem alınamıyor? Çocuklar, gençler niçin hala öldürülüyor? Ey Sarkozy Filistin'de yaşananlar bir SOYKIRIM değil midir? Soruyorum size BM bu olayı yıllardır çözemiyorsa NİYE VAR?

Herkes, hepimiz bu soykırıma göz yumarak ortak oluyoruz. Kimileri İsrailliler'in finansal gücünden mahrum kalmaktan korkuyor, kimileri Ortadoğudaki hakimiyetini kaybetmekten kimileri de doğrudan İsrailden korkuyor. Filistin'de durum her geçen gün kötüye gidiyor. Arap Birliği'nde İslam birliğinden bahseden Mısır değil miydi geçiş tünellerini kapatan. Yüzlerce Filistinli'yi ölüme mahkum eden. Türkiye değil miydi kendi vatandaşlarına saldırı olmadan önce bu katliama sessiz kalan. Ve diğer kuruluşlar değil miydi İsrail'e göstermelik davranan.

Kendimizi kandırmayalım, aslında kimsenin umurunda değil Filistin'e yapılanlar. Herkesin niyeti dostlar alışverişte görsün. Filistin'de her gün Filistinliler ölüyor, belki bilmiyoruz ama onlarla birlikte insanlık da ölüyor...


 

 
Toplam blog
: 10
: 382
Kayıt tarihi
: 18.01.12
 
 

1986 yılında Denizli merkezde dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi Denizli'de yüksek öğrenimimi..