Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Nereye gidiyoruz?

Nereye gidiyoruz?
 

Dünyayı biz şekillendiriyoruz. Meyve vermeyen ağacı da biz budamıyor muyuz? Gerçekten artık birşeyler yapmanın zamanı gelmedi mi? Sözüm size sessiz sakin dünyanın haykıran varlıkları, artık ayaklanmanın zamanı gelmiştir.

Kutuplardan her gün bize seslenen buzulları yok görmenin zamanı mıdır? Yarın üzerimize gelecek felaketleri beklemekten daha bıkmadık mı? Artık ayaklanmanın zamanıdır. Bu iş için bir kişi yetmez, bin kişide yetmez. Yanımızda bir dünya kadar insan istiyoruz. İstemek zorundayız; çünkü yarın herşey için geç kalınmış olabilir.

Bu sözüm bugünden ibaret. Henüz yarın olmadı. Bugün çok işimiz var. Hadi bütün dünya hep beraber ayağa kalkalım ve ne yapmamız gerektiğine karar verelim. Aksi taktirde olacakları anlatmama gerek bile yok sanırım. Mevsimler şimdiden değişmeye başladı bile. Kara bulutlar etrafımızı sardı. Bu gidişle yarın nasıl nefes alacağımızı düşüneceğiz.

Bilmiyorum farkında mıyız herşeyi yapanın insan olduğu gerçeğinin? Atomu bomba yapan da insan, elektrik yapan da. Sizce hangisini yapmak daha doğru? Zaman su gibi akıp geçer. Bize kalan sadece zamanın bıraktıkları; iyi ya da kötü yönleridir.

Herşey güzel tarafıyla iyidir. O zaman artık kötü olan herşeye son vermek lazımdır. Savaşlar bitsin, her yer gül bahçeleriyle donansın.

Anlaşıldığı gibi herşeyin güzeli daima daha iyidir. Bize düşen, herşeyin güzelini yaratmak.

 
Toplam blog
: 2
: 259
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Henüz 18 yaşındayım. Gerçekleri çoğu zaman vakti geçince anladım. Herşey için geç sandım; yine zaman..