- Kategori
- Türk Mutfağı
Nişastalı poğaçanın tarifi

Nişastalı Poğaçanın Tarifi
MALZEMELER :
125 gr. margarin
Yarım su bardak sıvı yağ sıvı yağ
Yarım su bardak yoğurt
1 su bardak nişasta
1 tane yumurta (sarı üstüne akı içine)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşıktuz
Aldığı kadar da un
iç harcı;
peynir, patates ve kıyma.
HAZIRLANMASI :
Oda sıcaklığında margarin, sıvıyağ,yoğurt ve yumurta akını bir kaba koyalım.Üstüne nişasta,tuz,kabartma tozu ve biraz unekleyelim.Hamuru toplayacak şekilde un koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.İçine iç harcı koyup poğaça şekli verelim.Üstüne yumurta sarısı sürün ya çörek otu serpin yada yumurtaya batırıp galeta ununa bulayın. 185 derecelik fırında üstleri pembe renk alana dek pişielim.
Afiyet olsun.
http://www.tuzlukurabiyetarifi.com/nisastali-pogacanin-tarifi.html