Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

perihan reyhan ALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/pra

20 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

Niye El Ehzer değil de?..

Haberlerde El Ehzer Üniversitesi'yle ilgili haberi görünce, daha önce de aklıma takılan bir soru daha bir oturdu zihnime.


Sahi bu Türkiye’de tesettürle üniversitelerde rahat okuyamadıkları için çocuklarını Amerika’ya gönderenler, ama kendi olanakları, ama onun bunun sağladığı olanaklarla; niye bu kendi görüşlerine daha uygun okula göndermezler çocuklarını, hele ki kızlarını, daha da uygun çünkü kız erkek ayrı binalarda eğitim görüyorlar çünkü.


Hiç anlamasam da, hele ki erkek çocukları daha bir anlamıyorum. Onların gerekçesi ne de Amerika’da okutuluyor, onların neresi açılmaya zorlanıyor da burada, orada rahatça kapatıp okuyabilme olanağı buluyorlar? Buna çok kafa yormama rağmen, hiçbir dayanak bulamadım bu güne dek!


Gerçi görüntülerle donup kaldım, o neydi öyle, yüzleri bile kapalı simsiyah çarşaflar içinde üniversite öğrencileri? Nasıl bir inanç, nasıl bir İslamiyet anlayamadım doğrusu. Var mı İslamiyet’te böylesi örtünme? Çarşaf yok her şeyden önce. Özellikle de el, yüz ve ayakların açıkta ve görünür olma koşulu var. Bunlarınki nedir, hangi dindir anlamış değilim bu anlamda, bu bir.


İkincisi, diyelim bir tıp öğrencisi, elini kolunu nasıl çıkarıp o kat kat örtüler arasından da hasta muayene edecek, ya da kadavra inceleyecek veya girdiği bir ameliyatta nasıl sıhhi olabilecek kat kat çarşafı hastanın üzerine dökülürken?


Ya da bir mimarlık öğrencisi nasıl çizim yapacak, bir veteriner nasıl hayvan muayene edecek? Daha pek çok örnek verilebilir de…


Aklıma bir de muzırlık geldi o denli örtünüşleriyle. Şimdi bunlar, kız erkek dersliklerini ayırmışlar ya, ya erkek öğrencilerden biri çarşaf giyip o dersliğe girerse, hatta kız yurduna nasıl ayırt edilecek ve neler olabilecek? Anlaşılırsa belli de neler olacağı Allah muhafaza, ya anlaşılmazsa, tesettürsüzlükten daha tehlikeli değil mi bu gizlilik, içinde ne ve kim olduğu bilinmezlik?


Neyse; o onların ülkesi ve tercihleri, uzaktan üzülürüz sadece, elalemin ülkesine de karışacak değiliz. Lakin ülke bizimse, söz konusu ülkemin insanıysa, bu durumda laf söylemek düşer elbet bize. Madem onlar gibi inanıyorlar, onlar gibi algılıyorlar İslamiyet’i, o halde onlar gibi uygulayıp da o üniversiteye göndersinler çocuklarını!


Perhiz yapıyorlarsa, turşu yemesinler.


Amerika’ya göndermesinler yani…


Yeni bir seferberlik başlatıyorum ben de…


Haydi idealistler El Ehzer’eeee…

 
Toplam blog
: 290
: 553
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

İlk ve orta öğrenimimi Gölcük/ Kocaeli, lise ve üniversite öğrenimimi Ankarada gördüm. İlk okuldan..