Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Obama'nın temsilcisi Türkiye'ye gelmiyor!

Obama'nın temsilcisi Türkiye'ye gelmiyor!
 

ABD'nin Ortadoğu barış süreci için atanan özel temsilcisi George Mitchell, 1 Şubat'ta gerçekleşmesi öngörülen Türkiye ziyaretini iptal etti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu barış süreci için görevlendirdiği özel temsilcisi George Mitchell, bölge turunu sürdürüyor. ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkililerinin eşlik ettiği Mitchell'in ziyaret edeceği ülkeler arasında Mısır, İsrail, Batı Şeria, Ürdün ve Suudi Arabistan bulunuyor. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Mitchell'in bölge turu kapsamında 1 Şubat'ta Türkiye'ye geleceğini açıklamışlardı. Ancak son dakika değişikliğiyle Türkiye ziyareti iptal edildi.

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathryn Schalow İHA'ya yaptığı açıklamada, programın bu kez elvermediğini ancak Mitchell'in ileride Türkiye'yi mutlaka ziyaret etmek istediğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de, ziyaretin ertelendiğini ve ileriki dönemde gerçekleşmesi için karşılıklı takvim çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yetkililer, Ortadoğu turu kapsamında Türkiye'nin neden yer almadığı sorusuna ise, kendilerine sunulan somut bir gerekçe olmadığı cevabını verdi.

Mitchell'in Gazze sorunu çerçevesinde görüştüğü yetkililer arasında Hamas yetkilileri bulunmuyor.
(İHA) nın bu gün saat 11.22 itibari ile verdiği bu haber Sayın başbakanımızın dün akşam Davos’taki konuşmasının dünyada hemen yankı bulduğunu gösteriyor.

Bizler (çoğunluğumuz) diğer ortadoğu halkları gibi maalesef ezik büyüdük. Aile baskısı, mahalle baskısı, ekonomik baskı derken içimizde hep patlamaya hazır bir bölüm oluştu. Bu yüzden sayın başbakanımızın dün akşam yaptığı çıkış, hangi siyasi görüşe yakın olursak olalım, içimizdeeki o ezik bölümü tatmin etti.

Bu tatmin olmanın bir bedeli muhakkak olacak. Onu da gelecek günlerde göreceğiz. Yukarıdaki haber pek fazla beklemeyeceğimizi gösteriyor.

Esen kalın.

30/01/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..