Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Öcalan kitap yazdı, bastı, dağıttı, bandrol alırken fena yakalandı

Öcalan kitap yazdı, bastı, dağıttı, bandrol alırken fena yakalandı
 

www.milliyet.com.tr


Saçımı zorla tıraş ettiler. Beni gizlice zehirliyorlar. Kötü muamele görüyorum. Öcalan bunları söylüyordu. Neredeyse emziğimi de vermiyorlar diyecek. Bir o kaldı.

Söylemleriyle gündem oluşturuyordu. İçeriden bir siyasi partiyi yönlendirdiği yetmiyor, örgütünü yeni kışkırtmalara hazırlıyordu. Dolayısıyla yeni cinayetlere… Bir amacı da Başbakanın bile giremeyeceği bölgeler oluşturmaktı. Güneydoğu’da, Doğu’da. Hatta İstanbul’da.

Bütün bunları yaparken bir de kitap yazmamış mı? Yazmış. Kitabın mutlaka bir korku filmine konu olacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Adı: "Kültür ve Sanat Devrimi".

-Kültür ve sanat adamı Abdullah Öcalan’ın Kültür ve Sanat Devrimi adlı kitabı çıktı mı acaba?

Kitapçıdasınız. Kardeşi 6 aydır Şırnak’ta askeri hizmetini sürdüren görevliye soruyorsunuz.

“Hayır” diyor kibarca, “beklemekteyiz. Oysa İmralı’dan çıkar çıkmaz ordayım demişti.” Kaldı ki ibibikler bile ötmektedir.

Süreci incelemekte yarar var. Ortada bir kitap var. İzin alınmadan yazılması imkânsız bir kitap… Yazılmış. Dışarı çıkarılmasının mümkünü yok. Dışarı çıkarılmış. Bırakın dışarıya çıkartılmasını, basılmış bile.

Durun henüz skandal patlamadı.

Nerede? İstanbul'da Gün Matbaasında… Üstelik redaksiyondan geçtikten sonra… Diyarbakır'daki Aram Yayınevi bandrol işini üstlenmiş. Aynı yayınevi denetim pulu için ilgili kuruluşa başvurmuş. Nereye? Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'ne.

Daha skandal yok.

Oldukça sıradan ve masum bir müracaat... O kadar masum ki Abdullah Öcalan isimli bir vatandaş "Kültür ve Sanat Devrimi" isimli kitabı için bandrol talebinde bulunuyor… Yani bu kadar olur.

Skandal bizden uzak…

Söz konusu masumiyet Bakan beye aktarılır. O da Bakanlar Kurulu yoluyla Başbakana. Sonunda Adalet Bakanlığı devreye girip görevini yerine getirir. İzin alınmadığı için kitap yasaklılar listesine girer. Toplatılır.

Süreç bu.

Kitabın içeriğine girmeye gerek yok. 'Emrah ve Tatlıses ihanet etti' diyormuş. Yani beklenen türden satırlar. Kitap kültür kitabı ya, artık birkaç ihaneti de kucaklamalı. Alışılmış bir durum. Bütün bunlar bir yana, benim takıldığım nokta haberdeki skandalın önlendiğine ilişkin satırlar.

Hangi skandal yahu? Yayınevinin bandrol talebi mi? Kitaba bandrol verilmesi mi? Piyasaya sürülmeden sessiz sedasız toplatılması mı?

Asıl skandal sizce de yazılma noktasında başlayarak, bunun dışarıya çıkarılması değil mi? İmralı’da yazılıp, ilgililerce redaksiyonu yapıldıktan sonra İstanbul’da basılması ve Diyarbakır’da bandrol talebinde bulunulması arasına dağıtılmış olan kaç adet Kültür ve Sanat Devrimi adlı kitap girer, hiç düşündünüz mü?

Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID= 1018010&Date=19.11.2008&b=Ocalanin kitap skandali&ver=78

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..