Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Öcalan'la barış görüşmeleri başlatılıyor!

Öcalan'la barış görüşmeleri başlatılıyor!
 

moralhaber.net'ten


Türkiye, otuz yıldır canından can, malından mal alan terörü bitirmek adına ciddi bir girişim daha başlattı. Devlet, kurumsal olarak, Öcalan'ı merkeze almak üzere PKK ile görüşmeler yürütüyor.

Önce MİT müsteşarı Hakan Fidan Öcalan'la görüşüp güven ortamı oluşturuyor; sonra BDP'li vekiller devreye girerek Öcalan ile görüştürülüyor.

Süreç, örgütü silah bırakmaya ikna etmek; dağa giden yolları tıkamak ve adına "Kürt sorunu" denen bu belayı demokratikleşme yolunda çözümlemek amacına yönelik..

Bugün Türkiye, bu sorundan kurtulmak adına çözüme daha yakın...Hem de tarihinde hiç olmadığı kadar. Çünkü, devleti işleten Hükumet samimi bir barışın peşinde. AK Parti Hükumeti,  Türkleri de Kürtleri temsil etme avantajına sahip...

Bu anlamda, Türk(devlet) ve Kürt tarafının marjinallerini bir yana bırakırsak her iki taraf da AK Parti Hükumetiyle konuşma görüşme ve uzlaşma yapabilir durumda.

Yeni bir yıl yaşanmaya başlamışken, Türkiye doğulu, batılı binlerce gencini kaybettiği; milyarlarca dolar zararlara uğradığı terör belasından kurtulma yoluna girmiş bulunuyor.

Bu yolun en tehlikeli virajı hiç kuşkusuz, otuz yıllık "savaş" tan nemalanan "kan tüccarları kavşağı"nın aşılmasıdır. Her iki tarafta da bulunan ve muhtemelen birbirleriyle ilişkili bu tüccarlar, süreci baltalamak adına her şeyi yapabilirler...

Daha önce, Merhum Özal döneminde yapılan barış denemeleri, 33 erin şehit edilmesi gibi, fevkalede provakasyonlarla akamete uğratılmıştı. Bugün de, derin güçler büyük ölçüde kontrol altında olsa bile, bu tehlike var.

Tüm endişemiz, böyle bir süreç başlamışken, her iki tarafın "ulusalcı"larının işi bozmak adına atacakları fitne fesat  ve elbette  şok edici eylemlerin gerçekleşmesidir.

Toplumun çoğunluğu bu işe destek verse de, terör eliyle yapılacak büyük bir provakasyon süreci baltalayabilir, her şeyi başa döndürebilir.

Ulusalcı yayınların manşetleri zaten, barış sürecini engellemek adına, ayran kabartmak için puntolarının büyüttükçe büyütüyor. Barış sürecinin başarılı olmasından Şeytan'dan korkar gibi korkanlar; her türlü provakasyonu yapmaktan geri durmuyorlar;durmayacaklar...

İnşallah bu defa barışmayı başarırız...Bu başarı, kaybedilmiş otuz yıllardan sonra, çocuklarımızın geleceğini kazanmak adına çok çok önemli olacaktır.

Hem Türk asıllı çocuklarımızın; hem Kürt asıllı çocuklarımızın!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..