Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '13

 
Kategori
Sektörler
 

OGM pazarlama daire başkanı Dursunbey'de esnafı dinledi.

OGM pazarlama daire başkanı Dursunbey'de esnafı dinledi.
 

OGM Pazarlama Daire Başkanı Dursunbey'de Esnafı Dinledi.


OGM İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Kenan AKYÜZ, Orman İşletme Lokalinde, Kereste sektöründeki sıkıntılar ve çözüm yolları hakkında Dursunbey'deki Keresteci esnafı ile bir toplantı yaptı.

Dursunbey Keresteciler Derneği tarafından İlçeye davet edilen OGM İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Kenan AKYÜZ, Orman Lokalinde Keresteci esnafı ile bir araya geldi.

Açılış konuşmasını Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep ATEŞ'in yaptığı toplantıda, Dursunbey Keresteciler Derneği Başkanı Osman BAHÇAVAN ve 2. Başkanı Ahmet SAVRAN birer konuşma yaparak Dernek, Derneğin üyeleri, imalathane ve tomruk işleme kapasiteleri hakkında bilgi verdi, keresteci esnafının sorunlarını dile getirdi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep ATEŞ yaptığı açılış konuşmasında Ormanların önemine değindi, ormanları değerlendirmenin yollarını anlattı ve kendileri için esnafın olmazsa olmazlardan olduğuna dikkat çekti. Grafikler ile toplantıya katılanlara bilgiler verildi.

Birçok Orman İşletme Müdürü, Kooperatif temsilcileri ve keresteci esnafının yoğun ilgi göstererek katıldığı toplantıda, Dursunbey'in Türkiye'nin kereste pazarı olduğuna dikkat çekildi ve kdv tevkifatı, fonlar ve OGM'nin dikili ağaç satışına yönelmesi ile esnafın zor duruma düştüğü belirtildi.

Keresteci esnafının sorunlarının konuşulduğu toplantıda, esnafın sorunlarının OGM'ne iletilmesi ve bu sorunlara olduğunca çare bulunması için çaba harcanacağı belirtilirken, Mayıs ayından itibaren KDV tevkifatı, Dünyada yaşanan ekonomik kriz ve dış piyasadaki gelişmeler nedeni ile sektörün ciddi dar boğaza girdiği belirtildi.

OGM İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Kenan AKYÜZ, Keresteci esnafının Dursunbey'de bir dernek altında birleşerek hareket etmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Türkiye genelinde esnafın birleşmeye ihtiyacı olduğunu belirten AKYÜZ, Dokuz-Onbin civarında keresteci esnafı olduğunu, bu esnafların birleşerek Dernek olarak, Şirketleşerek sorunlarını Ankara'ya iletmelerinin güzel olduğunu belirtti ve Esnafa birleşin öğütünde bulundu.

Türkiye'de Kereste sektörünün düşüşte olduğunu belirten AKYÜZ, yenilikçi ürünlerin önem kazandığını ve OGM'nün bu alana yönelik üretimini arttırdığını söyledi. Son zamanlarda ise STK ve Dernekler vasıtası ile kendilerine esnafın ve sektörün yaşadığı sıkıntıların iletildiğini, kendilerinin de esnaf ile birlikte bu sorunlara çare aradıklarını söyledi.

Maliye Bakanlığı ile görüşüldüğünü ve KDV tevkifatı için oranlarda indirime gidilmesinin beklendiğini söyleyen AKYÜZ, KDV tevkifatı kaldırılsın yada oranlar değiştirilsin diye teklifte bulunduklarını, Maliye Bakanlığı kar ettik derken kendilerinin (OGM) zarar ettiğinin anlatıldığını belirtti. Önümüzdeki günlerde ise KDV tevkifat oranlarının esnafın lehine değiştirileceğinin müjdesini verdi.

Kendi dertlerimize düşer, esnafa sahip çıkmazsak bizde batarız diyen AKYÜZ, OGM'nün asla kar amacı güden bir Müdürlük olmadığını belirtti. Biz artık işletmeler olarak bu kadar kar ettik değil, esnafa şu kadar hammadde sağladık diye öğünmeliyiz dedi.

OGM'nün satış politikasında Dikili ağaca ağırlık verdiğini ve esnafın bundan sonra, buna hazır olması gerektiğini belirten AKYÜZ, ufak esnafın mağdur olacağı sorularına, bizim için ana husus müşterilerimiz, büyük esnaf kadar küçük esnafa da hammadde sağlayacağız dedi.

Esnafların bir çok sorusuna cevap veren AKYÜZ, Dursunbey.com haber sitesi sahibi, TRT muhabiri ve Keresteci olan Ercan BAL'ın Dikili ağaç satışında esnafa, kesim sürgü işlemleri için bir garanti verebilecek misiniz ? Kesim, sürgü ve nakliye işlemlerini yapacak olan orman köylüsünün iki üç katı ücret istemesi halinde ne gibi tedbirler alacaksınız ? Ormanlarda kesilen ağaçlara, imalathaneye gelinceye kadar esnaf ne kadar sahip çıkabilecek. Kamyonlara tomruk sarma işlerinde bir yerde, metreküp bedeli 2 lira iken başka bir yerde 7-8 lira isteniyor, bunun gibi yarın dikili ağaç satışında esnafın mağdur olmaması için ne gibi tedbirleriniz var ? sorusuna, Kooperatifleri adres gösteren AKYÜZ, daha sonra OGM'nün esnafın yanında olduğunu, kesim sürgü ve nakliye işlerinde her hangi bir sorunla karşılaşılması halinde istenilen kişilere esnafın bu işleri yaptırabilmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Esnafların soruları karşısında Ağaç kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar yapıldığını, bunlara örnek olarak Kamu spotlarına başlanacağına değinen AKYÜZ, Toki'lerde ağaç kullanılması için de girişimlerde bulunulacağını sözlerine ekledi.

Ölçülerden kaliteye, satışlardan dikili satışa kadar birçok konuda Orman İşletme Müdürleri, Muhasebeciler ve Keresteci esnafı ile fikir alış verişinde bulunan AKYÜZ,  sorunların çözümü için her zaman esnafın yanında olduklarını, makul olan konularda ellerinden geleni yapacaklarını, ancak artık esnafın birleşmesi gerektiğini ve kereste sektörünün yenilikçi ürünlere yönelmesinin önemine değindi. 

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..