Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Öğrenci polis kavgası

Öğrenci polis kavgası
 

Öğrenci-polis kavgası şeklinde, televizyon haberlerinde yer bulan olaylardan etkilenerek, Üniversite’de okuyan oğluma, âcizane nasihatlerimi içeren, “Sevgili Oğlum Ahmet” hitabıyla başlayan, iki gün evvel ki yazımda, oğlum Ahmet’in şahsında, tüm üniversiteli gençlere seslenmiştim.

Bu ülkede, yaşamını sürdüren, orta halli her vatandaşın, bin bir zorluk ve fedakârlıkla, üniversitelere gönderdiği; haksızlıkları, yolsuzlukları asla kabul etmeyen, zihni bilgiyle, yüreği sevgi ve merhametle dolu, kire bulaşmamış, sicili temiz, evlatlarının, hulus-i saffetini -iyi niyetini- suiistimal ederek, kendi siyasi emellerine, bireysel ihtiraslarına, alet etmek isteyenler, bu çocukları devletin polisinin önüne atmışlardır.

Bu olaylar, mezkûr öğrencileri devlete küstürdüğü gibi, çocukların, polis kuvvetlerine karşı, kin ve nefret duymasını netice verecek, tabiatıyla gelecekte, zihinlerde kin ve nefret tortuları bırakacaktır.

Ayrıca, yaşamlarının geri kalan kısmında, düşmanlıktan izler kalarak hayatını sürdürecek olmaları, hayatı, demokrasiyi, siyasal partileri ve iktidarları yorumlayış şekilleri, bu senaryoyu yazanların planladığı şekilde olacak, diğer taraftan, devletin meşru güçlerine olan sevgi ve bağlılığı da zedelenmiş olacaktır.

Oysa, çocuklarımızı, yüreği kin ve nefret duygularıyla dolu olarak geleceğe hazırlayamayız.

Bu olsa olsa, vatan hainlerini ve millet düşmanlarını sevindirir.

Büyük Millet olma iddiası taşıyan, Millet olma vasfını ilelebet sürdürmek isteyen toplumlar için, fani iktidarların ömrü gelip geçicidir. Baki olan Devlettir, Devlet ise ebed-i müddettir.

Yüz yılı aşan bir demokrasi tecrübesi olan ülkemiz insanının, demokrasiye bağlılığı tamdır,

Her zaman, Millet fertlerinin bu hakkını elinden alıp, demokrasiyi sekteye uğratmak isteyecek ve faşizmle yönetmek isteyen kişiler olacaktır. Bu azınlığın emellerine alet olmadan, demokrasinin kesintisiz işleyebilmesi, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerin seçimle gelip, seçimle gitmesini sağlayan süreçlere saygılı olmayı zorunlu kılmaktadır.

Demokrasiler, kendisine yönelmiş, millet iradesine aykırı her türlü eylem ve işlemi bertaraf edecek gücü sahiptirler.

Bu itibarla, iktidardan hesap sormak, bunun nasıl olacağı ise, yasalarımızda bellidir. Hesap sandıkta sorulur. Eğer siz “hayır bu işi biz sokaklarda, devletin polisi ile çatışarak sonuca ulaşırız” diyorsanız, ”buyurun yapın” ,

Biz, çocuklarımıza figüranlık yaptırmayız!

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..