Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '06

 
Kategori
Eğitim
 

Öğrencisin sen

Öğrencisin sen
 

Sen öğrencisin. Daha düşünmeyi öğrenmedin ki! Sakın sorma, sorgulama, yargılama sakın, yorum yapma. Sana düşen, sana dayatılan her türlü bilgiyi ve düşünceyi olduğu gibi kabul edip benimseyerek ezberlemek, beynine yerleştirmek. Seni hangi kalıba sokuyorlarsa orada kalıp kıpırdamamalısın. Çünkü sen hala öğrencisin.

Sen öğrencisin. Ailen seni okula gönderip bir dolu masraf yapıyor. Başka şeylerin ne önemi var? Cebine harçlığını koyuyorlarsa, defterini kitabını alıyorlarsa tamam; gerisi boş şeyler. Unutma, öğrencisin sen; ilgiymiş, şefkatmiş, kimin umurunda? Duygularının ve isteklerinin ise ne önemi var? Sen haddini bil yeter!

Öğrencisin sen. Hakkını aramak da neymiş; senin hakkın mı var? Hiç itiraz etme, ağlama boşuna; sen kimsin ki? Aç kitabının bilmem kaçıncı sayfasını ve oku, bir yandan kulağın da öğretmende olsun. Başka görevin yok ki senin; altı üstü bir öğrencisin!

Sen daha öğrencisin. Sıranı bekle, okul kantininde bile. Karnın mı aç? Ne farkeder, öğretmenin çayı mı önemli, senin tostun mu! Hiyerarşideki konumunu sakın unutma, çıkarma aklından. Öğrencisin, öğrenci!

Sen öğrencisin. Alış artık ayakta beklemelere; itiraz etmemeli, boyun eğmelisin bu şeylere. Müdür konuşma yapıyor, dinlesene! Ayağın mı ağrıdı, sırtın mı koptu, yoksa başın mı dönüyor? Bahane bunlar, şu öğrenci milleti de ne palavracı oluyor canım! Sabretmeyi öğrensen iyi olacak, çünkü hala öğrencisin sen, bekle!

Öğrencisin sen. Sana verilen dünya kadar ödevi yapmak zorundasın. Gerekirse gece gündüz uyumadan ders çalışmalısın. O kadar kitabı ezberlemek kolay mı? E=m.c2 'yi, kurbağaların solunum sistemini, Selçuklular'daki mimari yapıyı, deltaların oluşum aşamalarını, havuz problemlerini bilmeden hayatta kalamazsın ki!

Unutma, sen öğrencisin. Sus, sorma, ezberle, sıranı bekle, düşünme, hayal kurma, duygulanma, bekle, boyun eğ, sabret, uyuma, yeme, gerekirse boşaltım sistemini sök at da vakit kaybı yaşama, oku, dinle, ama yargılama, yorum yapma, ilgi bekleme, hiçbir şey isteme, haddini bil, itiraz etme, seçme, oyun oynama, eğ başını ve otur. Senden beklenenler bu, görevini yap yeter. Çünkü öğrencisin sen. Öğrencisin sen! ÖĞRENCİ!

 
Toplam blog
: 152
: 1957
Kayıt tarihi
: 19.08.06
 
 

Ortada bir problem görüyorsak bu bizim de problemimizdir. Ve eğer 'birisi'nin bu konuda bir şeyle..