Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '16

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

Öğretmenler günün kutlu olsun Eda öğretmen

Öğretmenler günün kutlu olsun Eda öğretmen
 

ulusalpost.com


Türkiye’yi kurtaracak olan, sade sınırlarımızda bekleyen Mehmetçikler değil; onun arkasında Cumhuriyeti, Demokrasiyi, bilimi ve insanlığı savunan öğretmenler de bu yurdun en uçtaki fedaileridir.
 
Onlar elinden gelini yapıyorlar.
 
Bazen de Bingöl’ün Gönülaçan Köyünde yaşayan, çalışan Eda Bekrat öğretmen gibi ellerinden gelenin çok ötesini de yapmaya çalışıyorlar.
 
Onlara sade bir vatandaş olarak, büyük minnet duyuyoruz. 
 
Vatan ancak gayur evlatlarının sırtında yükselir. Onlardan biri de işte bu Eda öğretmen. O da sınırlarımızda bekleyen, çalışan, diğer öğretmenler gibi sürekli fedakarlık içinde, vatana millete yararlı olmaya çalışıyor.
 
Gazetedeki haber şu:
 
“Terör endişesi ile geldi, en büyük destekçisi köylüler oldu.  Bingöl’e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gönülaçan Köyü İlkokulu’nda görev yapan 25 yaşındaki kadın öğretmen, tüm zorluklara rağmen öğrencilere eğitim vermek için büyük emek sarf ediyor. Terör endişesiyle geldiği Bingöl’de huzuru bulan öğretmen şimdi odun kırıp, soba dolduruyor, okulu da öğrencileriyle birlikte temizliyor (İHA)
 
Şubat ayı öğretmen atamalarıyla ilk görev yeri olarak Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Gönülaçan Köyü İlkokulu’na atanan 25 yaşındaki Adanalı Eda Bekrat tüm zorluklara rağmen birleştirilmiş sınıfta 13 öğrencisine en iyi şekilde eğitim vermeye çalışıyor.
Atandığı okulu annesiyle birlikte uçtan uca temizleyen genç öğretmen, öğrencilerin ders görebileceği uygun alanı oluşturdu. Sınıfı öğrencilerin eğitimde yararlanabileceği gereçlerle donatan Eda öğretmen, daha önce odun kömür doldurmak için kullanılan odayı da çocuklar için oyun alanına çevirdi. Halı ve çeşitli gereçleri ilçe milli eğitim müdürlüğünden, oyuncakları ise memleketi Adana’dan sağlayan Eda öğretmen, odunluktan bozma mekanı çocuklar için oyun odasına çevirdi.
 
Bingöl’e atandığında ailesinin terör olaylarından dolayı endişe duyduğunu belirten Eda öğretmen, “Buraya atandığımda ailemle birlikte geldik. Ailemin, ilk başta ‘Bingöl terör bölgesi mi acaba’ diye kafasında çok soru vardı. Gelip burayı gördükten sonra, köylülerin sıcakkanlılığını fark ettiklerinde içleri rahat bir şekilde eve döndüler” dedi.
 
Havaların soğumasıyla birlikte kendi çabalarıyla okulda soba kurduğunu belirten Bekrat, “Sobayı tek başıma kurdum, o süreç benim için çok farklıydı. Tek başıma taşıdım, getirdim ve kurdum. Daha sonra odunluğumuzu yaparak, odun ve kömürlerimizi taşıdık. Her gün burada odun sobası yakıyorum, aynı şekilde evimde de odun sobası yakıyorum” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin daha uygun şartlarda eğitim görmelerini sağlamak için elinden gelen tüm gayreti sarf eden Eda öğretmenin en büyük arzusu, şimdilerde çocukların oyun oynamak için kullandıkları alanın anaokuluna çevrilmesi.
Köylülerin gönlünde adeta taht kuran Eda öğretmenin öğrenciler için elinden geldiğini yaptığını belirten Gönülaçan Köyü Muhtarı Mehmetcan Hamarat ise, “2016’da köyümüze kadrolu öğretmen atandı. Öğretmenimizden çok memnunuz, Allah ondan razı olsun. Çok güzel bir şekilde öğrencilerimizi yetiştirerek eğitim veriyor” diye konuştu. (milliyet.com.tr.)
 
Daha ne olsun. Artık köylüler de bilginin, bilimin değerini biliyorlar. Bulmuşlar Eda öğretmen gibi fedakar bir öğretmeni; onun arkasında sıralarını almışlar. Şimdi herkes onu destekliyor.
 
Eda öğretmen de çocuklarım yetişsin diye elinden geleni yapıyor.
 
Biz de onun için bir şey yapalım. Onun okulunu kaloriferli hale getirelim. Çok mu zor? Böylece Eda öğretmen odun taşımaktan, odun kırmaktan kurtulur…
 
Vatan, millet sana minnettardır Eda öğretmen ve onun gibi nice öğretmen. Onlar da , tıpkı Mehmetçikler gibi bu yurdu koruyorlar ve kolluyorlar.
 
İyi öğretmenlerimize arka çıkalım; onları koruyalım, kollayalım ki, çocuklarımızın bir yarını olsun. Ancak bu dayanışma içinde bu yurt kalkınır, büyür, zenginleşir. Kavgadan hiçbir şey çıkmaz. Ölen öldüğüyle kalır.
 
Sevgi sana, saygı sana, minnet sana Öğretmenim.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..