Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Oksford Mezarlıkları/ Batının çöküşü, batı ilerleme anlamında doğru yolda olmadığı içindir

Oksford Mezarlıkları/ Batının çöküşü, batı ilerleme anlamında doğru yolda olmadığı içindir
 

Doğu âlemi, Ortadoğu, İslam Dünyası, Afrika, hatta Güney Amerika Avrupa ve ABD’’de başlayan çöküntüden kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar. Tabii ki bizdeki batı karşıtları da. Diyorlar ki “ Biz daha iyiymişiz, daha akıllıymışız. Yıllarca boşu boşuna Avrupa Avrupa demişiz, Amerika ve Avrupa’ya boşuna hayranlık duymuşuz. Örnek aldığımız ülkelerin haline bak”

Bir kere siz daha iyi değilsiniz; daha akıllı hiç değilsiniz. Onlar çöküş yaşıyorlar, sizinse geleceğiniz bile yok. Milletlerin hayatı on binlerce, yüz binlerce yıl olabilir. Atıyorum Sudiarabistan. Bugün petrolü var, hac geliri var; başka bir şeyi yok. Petrol rezervi yüksek ama sonuçta bir gün bitecek. Hac popüler ama bir gün onun da eski önemini kaybetmeyeceğini kimse garanti edemez. Demek istediğim elinizdeki varlıklara güvenmeyin, insanlarınızın beynine güvenin. Bugün hazır yiyen Arabistan’ın geleceği var diyebilir miyiz?

Kerim Korkut düzenlerini anlatırken bunların Avrupa medeniyetinden daha ileri düşünceler taşıdığı iddiasında bulunduk. Tabii ki adımız Keynes olmadığı için itibar gösterilmedi. Bugün AKP hükümeti yaptığı yeniliklerde Kerim Korkut yazılarından yararlanmaktadır. Çok sayıda toplumsal ve ekonomik düşüncemiz yeniçağın yaklaşımları olarak alınıp kullanılıyor. Bunları yazmaktaki amacımız reklâmımızı yapmak değil (ki gerekirse onu da yaparız) bir gerçeğin altını çizmek: Bugün dünyada uygulanan düzenler insanlığı bir yere götürmez. Çünkü temeldeki düşünce doğru değil.

Siz hiçbiriniz Avrupa ve Amerika’daki çöküşleri öngörmediniz. Dahası hala çoğunuz bu çöküşlerin yapısal bir çöküş olmadığını, içinde bulunulan konjonktürel durumdan kaynaklandığını düşünüyor. Ben yapısal olduğunu ve karşılaşılan her ters esen rüzgârda Londra’nın sallanacağını söylüyorum.

Kerim Korkut akılsız  mı? Niye imkânsız şeylerle uğraşsın. Koca Türkiye’yi 10 mega kent yapıp orada yaşatacakmışız. Kerim Korkut “Mega Kentler” projesini on yıl düşündü. Gelecekte sorunsuz bir Türkiye için başka yol yoktu. Küresel felaketler kapımızda. 76 milyon da dağlarda. Artık uzay selleri mi gelir. Güneş depremleri mi. 2023’cüler çizmelerini giyerek 76 milyonu dağlardan toplarlar herhalde.

Onlar idareci, yaptıkları normal; biz önderiz; çağın önderi hem de. Onlar günü kurtarıyorlar. Yaptıkları, düşündükleri hiçbir şey 50 yıl sonrasına kalmaz. Biz Türkiye’nin yarısını Afrika ormanları gibi içerisine girilemeyecek sıklıkta dev ormanlar haline getireceğiz. Siz hiç 390 bin km orman gördünüz mü? Küresel afet bugün gelse Türkiye’nin yarısını alır götürür. Şöyle bir yokladı geçti kuş gribi, domuz gribi, kene derken yaşamaktan ümidimizi kestik. Kerim Korkut Türkiye’sinde küresel afetler bizden korksun.

Batı ve biz hazırı yiyoruz. Hazır da bitti bitecek. Eyfel’i senede bilmem kaç kişi ziyaret edecek, Kan film festivaline şu kadar insan gelecek, fabrikalar şu kadar atıyorum araba üretecek Fransız geleceğini bunlara bağlamış. Festival önemini kaybedebilir, insanlar Eyfel’i artık görmek istemeyebilir. Yarın öbür gün Eskimolar bile araba fabrikası kurabilirler. Bunlara güvenilir mi ya! Değer üreteceksin, değer. Nüfusunun üçte biri çalışan Türkiye sitti sene bir yere gelemez. Biz 50 milyonu çalıştıracağız. Haliyle üretim de bugünkünün iki katı olacak. Bir kişi çalışıp 3 kişi yerse nolur? Ha 2023’çüler söyleyin nolur?

Batıyı bilim de teknoloji de kurtarmaz; çünkü bunları kullanan akılda sorun var. Bugün Almanya’nın nüfusunun %70’i çalışıyor. Ülkede milyonlarca yabancı işçi var.  Ve görüyoruz doğru dürüst bir tek Alman ekonomisi ayakta. Çünkü üreten ekonomi batmaz. İnsanlar artık uyandı, sömürgeler bitti. Amerika gibi bir ülke bugün memurlarının maaşlarını ödeyemiyor. Bu ekonomik krizde dünya jandarmalığının payı var. Afganistan’a giden uçaklar su yakmıyor. Türkiye neden krizde değil. Hatice abla kuru ekmekle idare ediyor da ondan. Senede 60 milyar dolar faiz ödersen insanlar sana borç verir elbette. Ama bu nereye kadar sürecek. Ondan bundan faizle borç para alarak memurunun maaşını ödüyor olmak övünülecek bir şey mi?

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..