Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Türkiye’nin dünyada dostu yoksa “yurtta sulh cihanda sulh” sözü hikâyedir

Türkiye’nin dünyada dostu yoksa “yurtta sulh cihanda sulh” sözü hikâyedir
 

İnsanlar bize dost değilse niye barışı düşünelim ki… Peki, Türkiye’nin dünyada düşmanı (düşman demeyelim de düşmanca davrananı) var mı? Biraz Ermenistan… Düşman olmadıklarına göre dostturlar demek istiyorsun ama durum pek öyle görünmüyor.

Ya aslında insanlar gibi ülkeler de bencil. Onlara bir yararınız dokunmadıysa sizi sevmezler. Ne yararımız dokunacak. Onca ülke var dünyada, bayramda hepsine şeker mi dağıtacağız. Zor durumlarımızda Pakistan (kardeş ülkeymişiz) ve Azerbaycan’ın dostluğunu hatırlıyoruz. Deprem olmuş yardıma gelmişler, o her ülke için oluyor. Dünyada bize sempati duyan ülke hatırlamıyorum. Pek de haksız sayılmazlar hani!

Savaşlarda Viyana’dan Hicaz’a milletin anasını ağlatmışız; sonra sıkışınca yurtta sulh cihanda sulh; hadi ya! Ben şu Osmanlının ezdiği milletlerin yerinde olsam Türkiye’ye selam bile vermem!

Ya bu Türkiye ne yapmış da böyle dünyada hiç dostu yok; çakal Karlos’un bile dostu varken… Yani dünyada iki yüz küsur ülke var ve bir tanesi bile bize dost değil; böyle şey olur mu ya, İsrail’in bile dostu var… Yok, yok,  bence sorun bizde. İslam ahlak ve fazileti, Türklük gurur ve şuuru ile davranırsanız dostunuz olmaz tabii ki. İslam ahlak ve fazileti malum, Suriye’de, Mısır’da çokça örneğine rastlıyoruz. Türklük gurur ve şuuru için ispata da gerek yok:”Bir Türk dünyaya bedeldir”

Ticari ilişkiler nedeniyle gösterilen dostane davranışlar bizi aldatmasın, bu gezegende yalnızız gibi geliyor bana. Hani ölünce herkesin ardında ağlayanı olur ya, millet olarak helak olsak arkamızdan ağlayacak bir tek dünyalı yok.

Bu böyle olmaz kardeşim. 100 yıldır siz bu dünya ülkelerine ne yaptınız ki sizi sevmiyorlar. Var bir şeyiniz ki sevmiyorlar. Biz Araplar için gözyaşı döktük. Ben Tarih boyunca Arapların bizim için ağladığını hiç duymadım.

Beni ve ülkemi sevmeyenlere niye dostluk göstereyim ki… Al gülüm ver gülüm yaparım… Şu an en iyi ilişkimiz İsrail ile. One minute. Kırgız, kardeş kardeş diyor, mal alırken New York’a gidiyor.

Devletimizin cezasını biz çekiyoruz. Skype’den eklemedi beni Uruguaylı Sementa: “Kusura bakma, sen Türko” yuh artık! Valla TC’yi bilmem ama ben 200 devletle düşman olamam. Bu kadar düşmanın içinde yaşanır mı, gezegeni terk etmem gerekir. Bir de tutmuşlar “Yurtta sulh cihanda sulh”

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..