Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Olay çıkaranlar taraftar mı yoksa ...?

Olay çıkaranlar taraftar mı yoksa ...?
 

Futbol maçlarında olay çıkaranların kesinlikle taraftarlar olduğu söylenir, yazılır. Doğru mu?

“A” takım ile “B” takımı, “C” kentinde maç yaptığında; insanlar iki yöntemle maçı izliyorlar. Bunlardan biri stadyum, diğeri televizyon.

“C” kentinde yapılan, “A” takımı ile “B” takımı arasındaki maçı televizyondan izleyen taraftarlar arasında kavga çıkmıyor. İnsanlar “A” takımı ile “B” takımı arasındaki maçı sadece “C” kentinde değil, Türkiye’nin bütün illerinde (alkol satılan ya da satılmayan birçok yerde) birlikte izliyor ve birbirini boğazlamıyor. Onlar fanatik değil mi? Onlar taraftar değil mi? Onlar seyirci değil mi?

Olay çıkaranlar kimler? “C” kentinde, maçı tribünde izleyenlerin bir bölümü.

Maçlardan önce ya da sonra olay çıkaranlarla, çıkarmayanlar arasındaki tek fark: Takımlarının yöneticilileri ile içli dışlı olmama farkıdır. Maçı televizyondan izleyen seyirci, yöneticilerle içli dışlı değildir.

Soru şu: Maçları stadyumda izleyen ve olay çıkaranlar (ya da liderleri) yöneticileri tanırlar mı, yöneticilerle içli dışlı mıdırlar?

Bu sorunun cevabı, evet ise: “Maçlarda olay çıkaranlar taraftarlar değil, yöneticilerle içli dışlı olan gruplardır, ” diyebilir miyiz?

Bu sorunun cevabı hayır ise: Bu yazıdaki bütün cümleleri kafanızdan silin.

Not: “A” ve “B” takımları yerine istediğiniz futbol takımının adını, “C” kenti yerine istediğiniz yerleşim biriminin adını yazabilirsiniz.

Fotoğraf, milliyet.com.tr'den alınmıştır.

 
Toplam blog
: 22
: 865
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Lise mezunuyum. Zaman zaman her şeyi kafaya takan zaman zaman hiç bir şeyi kafaya takmayan bir yurtt..