Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Ultrafelaket ama neden?

Ultrafelaket ama neden?
 

Dünkü maçın sorumlusu kimdir?

Bütün kararlarını, futbol kulüplerine verdiği hemen hemen bütün cezaları sonrasında tahkim kurulu aracılığıyla geri alan federasyon bu sorumluluğun neresindedir?

Futbol federasyonunu her maçtan sonra tehdit eden, maça gelen hakemleri tecrit eden Fenerbahçe'nin bu sorumlukta payı yok mudur?

Elbette ki dünkü sorumlulukta Galatasaray'ın sportif başarısızlıkları da sorumludur ama Galatasaray ilk defa başarısız olmuyor ki!

Daha birkaç sene önce ligi altıncı sırada bitiren Galatasaray'da bile bu görüntüler yansımadı medyaya...

Rakel Dink'in meşhur konuşmasında söylediği "Bir bebekten katil yaratan karanlık"a atfen bir taraftan bu yıkımı yaratan karanlığı sorgulamadan sonuca ulaşmak mümkün mü?

İtalya'da sırf hakemlerin maçlara atanmasına müdahalede bulundukları için ligden düşürülen Milan, Juventus gibi takımlara karşın, Türkiye'de müdahale bir yana hakemleri ve federasyonu tehdit eden Fenerbahçe'ye ödül verilmesini sorgulamadan bu karanlığı açıklayabilmek mümkün mü?

Yapılanları tasvip etmek mümkün değil ama yapılanların nedenini ihmal etmek de mümkün olmamalı...

Türkiye'nin en aydın en aristokrat takımının taraftarını çileden çıkarıp en çok da kendi takımına zarar vermesinin nedenini sorgulamadan geçmek hiç de adil bir yaklaşım değil!

Bunu ihmal etmek çok defa daha bu görüntülere rastlamak demektir…

 
Toplam blog
: 73
: 2878
Kayıt tarihi
: 17.02.07
 
 

1985 yılının bir Nisan sabahında (ki kendisi 15'i olur) sabah ezanından sonra (saat daha bizim kö..