Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Öldürme diyen bir dine mensup değil miyiz?

Öldürme diyen bir dine mensup değil miyiz?
 

Öldürme diyen bir dine mensup değil miyiz?

Bugün bir canımızı daha kaybettik. Uğur Kurt adlı yurttaşımız, sanıyorum ki bir yakınının cenazesine giderek rahmetli olan yurttaşın çevresine taziye dileklerini iletmek için gittiği Cemevi’nde Berkin Elvan protestosu için meydanda bulunan halkı dağıtmak isteyen polis tarafından başından silahla vurulmuştur. Birkaç polisin elinde gerçek mermi sıkan, gerçek silahlar olduğu fotoğraflar ile kanıtlanmıştır. Polise bu meşruluğu kim vermiştir. Soma faciasında halkına tokat atan, "Yuh çekersen tokadı yersin.” diyen kimse sorumlusu da odur. Yani bu ülkede iktidara muhalif iseniz hele hele birde alevi iseniz vay halinize. Ölüm cellatları meşruiyetini kaybetmiş bir iktidarın kolluk kuvvetleri olarak alacaklı gibi peşinizdedir.

Uğur Kurt öldürüldüğünde bazı yandaş medya organları ve internet siteleri şu haberleri verdi:

-TGRT: Eylemci eylemciyi vurdu.

-Yeni Akit: Alman provokasyonu

-Yeni Şafak: Provokatörler polisi kışkırttı, eylemci vuruldu

-AA: Eylemciler birbirlerini vurdu

-Nizam-ı Cedit: Provokatörler eylemci vurulunca hazırda bekleyen pankartla meydanda (Pankart iktidar sayesinde sürekli can verdiğimiz için daha önceden yapılmış, ancak dertleri insan canı değil, pankartın sonradan yapılmaması.)

Yani ülkemizdeki bazı kesimlere göre demokratik yollarla, anayasal haklarınızı kullanmak için toplu yürüyüş ve gösteri içerisinde bulunan bir eylemci iseniz ölmek fıtratınızda vardır ve doğal karşılanır. Müslümanlık dininde Allah’ın verdiği canı Allah’tan başkası alamaz. Ve Allah bize “Öldürme” diye emretmiyor mu? O halde camide içki içtiler, ayakkabılarıyla girdiler diyen irade ibadethaneye kurşun ile giriyor ve cana kıyıyorsa Müslümanlık bunun neresinde?

 
Toplam blog
: 54
: 372
Kayıt tarihi
: 15.11.10
 
 

04.09.1991 Ankara doğumluyum, Ankara'da yaşıyorum. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimle..