Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '10

 
Kategori
Deneme
 

Olmak ya da olmamak

Olmak ya da olmamak
 

Bu google siteleri imlerken içeriklerine göre imler ona göre reklam gönderirmiş ya, benim asabi amcaya sinir ruh hastalıkları uzmanlarının reklamı gelip duruyo :) Birisi google a benim halen delirmediğimi sadece asabi olduğumu anlatsın lütfen. Benimki kontrollü, bilinçli ve sevdiğim bi asap durumu.

Olmak ya da olmamak bütün mesele bu, düşüncelerimizin katlanması mı güzel, zalim kaderin yumruklarına, oklarına? yoksa diretip bela denizlerine karşı "dur, yeter" demesi mi? ölmek, uyumak sadece. ama düşünün ki, uykuda düş görebilir insan! işte bu kötü. çünkü ölüm uykusunda, şu fani bedenden sıyrılıp çıktığımızda, göreceğimiz rüyalar bizi duraksatır ister - istemez. yoksa kim katlanırdı zamanın kırbaçlarına, küfürlerine, zorbanın haksızlığına, kibirli adamın hakaretine? hor görülen, aşkın acıların, adaletin gecikmesine, devlet görevlisinin kendini bilmezliğine; sabırla bekleyen erdemli kişinin, değersiz insanlardan gördüğü muameleye, yalın bir hançer darbesiyle hesabı kesilecekken? kim katlanırdı, bu yorgun yaşamın yükü altında homurdanıp terlemeye, ölümden sonraki bir şeyin korkusu olmasaydı! sınırlarını geçenin bir daha dönmediği, o bilinmez ülkenin korkusu kafamızı karıştırıp bizleri, tanımadığımız dertlere koşup gitmektense, başımızdakilere katlanmak zorunda bırakmasaydı? işte bunları düşündükçe ödlek olup çıkıyoruz hepimiz, ve işte böyle kararlılığın doğal rengi, endişenin soluk gölgesiyle bozuluyor; bulutları hedef alan büyük ve iddialı atılımlar bu yüzden yörüngesinden sapıyor ve bir girişim olmaktan çıkıyor adları.

william shakespeare

Elin adamı 500 sene önce uyanmış işe, bunları söylemiş. Ben Türk olarak azıcık serzendim diye bana durmadan psikolog reklamı yolluyorlar. Bu ülkede hepimiz biraz biraz deli değil miyiz? Asgari ücretle 4 nüfus bakan 10 milyon insan dahi değil mi? Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu. Gözünü yumup bana ne demek mi, için acırken soğuk colayla geçer zannetmek mi çaresizliğin. Haksızlığa bağıranların ki aptallık mı kahramanlık mı, var olmanın dayanılmaz ağırlığı mı ülkemde delirten bizleri? Orta zekalı adamların vatan severleri ceza evlerine doldurmaları mı sorgusuz sualsiz, '' bir ülkede yasaklar yasalarla korunuyorsa o ülkede yaşayan onurlu insanlar için en güvenli yer ceza evleridir '' (Fyodor Mihayloviç Dostoyevski, ) Bunu da başka bi abimiz 200 yıl kadar önce söylemiş. Ya bu adamlar geleceği görüyordu ya da olup biten bir kaç yüz önce planlanmış ha ne dersiniz? hangi ihtimal daha mantıklı sizce?

Mesele yaşamak ya da ölmek değil yeğen, nefes alanın kalbi atar nasılsa. Mesele olmak ya da olmamak. İşte bütün mesele bu. Ramiz DAYI. Sanırım çoğunuz bu ünlü Türk düşünürünü daha yakından tanıyorsunuz. Ona bari kulak verin de azcık düşünün bu günlerde.

 
Toplam blog
: 46
: 870
Kayıt tarihi
: 16.07.10
 
 

1971 Kırıkkale doğumluyum, özel bir şirkette muhasebe müdürüyüm, evliyim 2 çocuğum var...